Glutenfrie brioche hamburger- el. pølsebrød

Glutenfrie brioche hamburger- el. pølsebrød
Glutenfrie brioche hamburger- el. pølsebrød

På jakt etter perfekte hamburger eller pølsebrød uten gluten? Lag disse!

Brioche hamburger- el. pølsebrød (8 brød): 

  • 300 g glutenfritt mel (+ litt til utbaking) 
  • 140 ml lunken melk 
  • ½ pose tørrgjær 
  • 1 ss sukker 
  • 2 egg  
  • 1 ts bakepulver 
  • 1 ts xantangummi  
  • 100 g romtemperert smør 
  • ½ ts salt 
  • 1 egg til pensling 
  • 1 ss sesamfrø 
  • 2 ss smeltet smør (brukes etter steking) 

 

  1. Forvarm ovnen til 200 °C. 
  2. Start med brioche pølsebrød: Lunken melk, gjær og 1 ss sukker røres sammen i en bakebolle. I en annen bolle blander du sammen mel, egg, bakepulver og xantangummi. Rør alle ingrediensene godt sammen og tilsett så romtemperert smør. Deigen skal være klissete. Heves i 1 time.  
  3. Trill ut deigen til avlange tykke «pølser». Trykk dem litt ned. (Hvis du lager hamburgerbrød triller du dem ut til runde boller). Plasser brødene på et stekebrett med bakeark og pensle dem med et pisket egg. Strø over sesamfrø. Etterhev i 30 minutter. 
  4. Stek i 20–25 minutter til de har fått en gyllen farge. Pensle brødene med smeltet smør.  
Glutenfrie brioche hamburger- el. pølsebrød

#pappautengluten #glutenfri #brioche #hamburger #hamburgerbrød #brød #pølsebrød #glutenfritt #cøliaki #marathon #runner #glutenfree #food #baking #celiac #denstoreglutenfriekokeboka #denstoreglutenfriebakeboka #denstoreglutenfriejulebakeboka

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Bestill Den store glutenfrie julebakeboka her. Fri frakt og maks rabatt. Trykk her for å bestille