Skal du bake én ting i dag, anbefaler jeg at du baker disse kjeksene. Store, nydelige kjeks som både er myke og sprø på samme tid, og med en deilig smak av sjokolade.
- 100 g sukker
- 100 g brunt sukker
- 120 g smør, smeltet
- 1 stort egg
- 1/2 ts vaniljesukker
- 300 g glutenfritt lyst mel
- 1/2 ts havsalt
- 1/2 ts natron
- 150 g finhakket sjokolade
- I en bolle blander du sammen både brunt sukker og sukker med smeltet smør. Rør godt sammen.
- Tilsett egg og vaniljesukker i bollen og fortsett å røre (med en tresleiv).
- Tilsett glutenfritt mel, natron, salt. Fortsett å røre.
- Tilsett sjokolade og rør de inn. Bruk hendene til å kna deigen godt.
- Dekk bakebollen med plastfilm og la deigen ligge i kjøleskapet i cirka 30 minutter.
- Varm opp ovnen til 170 ºC og dekk stekebrettene med bakeark.
- Fjern kakedeigen din fra kjøleskapet og rull deigen ut til kuler (50 g pr kule) og legg dem på stekebrettet. Kjeksene skal ha god avstand da de blir ganske store.
- Stek i cirka 15 minutter til kjeksene har en fin og gylden farge.
- Avkjøles på rist.


#pappautengluten #chocolatechipcookies #glutenfri #aktiv #trening #familie #pappa #utengluten #godtno #denstoreglutenfriebakeboka #denstoreglutenfriekokeboka #marathon #runner #glutenfree #food #cookbook
One Response
Hvilket mel bruker du i disse?