Glutenfrie donuts er noe vi har hatt lyst til å teste lenge. Vi har gjort flere forsøkt, men ikke blitt helt fornøyd. Før i dag. De ble luftige, nydelige på smak og jeg kjenner ikke forskjell på disse og på “vanlige” donuts. De var veldig enkle å lage også så her er det bare å sette i gang. Du kan variere toppingen om ønskelig. De smaker nydelig med melis, kakestrø, sjokolade etc.
Tilberedningstid 1 time. 12-14 donuts
Ingredienser:
- 340 g glutenfritt lyst mel, gjerne fra Pappa uten gluten (Spar 40 g til utbaking)
- 150 ml lunket melk
- 1 romtemperert egg
- 1 pk gjær
- 1 klype salt
- 1 ss vaniljesukker
- 1 ts sukker
- 1 ts bakepulver
3 dl olje til steking (skal dekke bunn og donuts under steking)
Topping:
50 g sukker og 1 ss kanel
Forvarm ovnen til 50 C.
Ha mel og bakepulver i en bakebolle. Lag en grop i midten av melet og ha i sukker, vaniljesukker og gjær. Tilsett melk, og la det stå i 2-3 minutter for å aktivisere gjæren. Tilsett egg og salt. Rør blandingen godt til du har en jevn, fin deig. Deigen skal være litt klissete.
Ha deigen over på en melet overflate og kna godt. Del deigen i to emner, og kjevle ut hvert emne til du har en tykk leiv (ca 1/2 cm tykk). Stikk ut donuts, bruk gjerne en kopp til selve rundingen og en utstikker til hullet. Legg så donuts over på en stekeplate med bakepapir. La de heve i en forvarmet ovn i cirka 20 minutter.
Varm oljen i en dyp stekepanne og legg i donuts. 4 om gangen. Dette blir blir varmt og det går fort, så pass på. Donutsene skal steke i cirka 20 sekunder på hver side. Legg de over på et brett med bakepapir for at overflødig olje renner av.
Ha sukker og kanel på en tallerken, og vend donutsene i blandingen til de har et lag med sukker og kanel på begge sider.
Serveres nystekt.



10 Responses
Supert, gleder meg til å prøve å lage! Hvilket mel har dere brukt?
Hei. Hvordan type mel bruker du til donuts? Det står kun “mel”
Mvh Marit
Hvilket mel bruker du til å lage disse?
Det lurer jeg og på…
Hei, jeg prøvde meg på disse men de ble langt i fra luftige, gode på smak, men er det et triks for å få disse luftige?
Du kan evt forsøke å bytte mel. Ev. ta en titt på tipsene under:
https://pappautengluten.no/hva-gjor-jeg-galt/
Hei! Gleder meg til å prøve ut dette! Er det tørr gjær du brukte?
Hei, kan de fryses? Hvis ja, hvordan tine de?
Hvordan anbefaler du å tine donuts/smultringer?
Er du sikker på at deigen skal kjevles så tynt som 1/2 cm? Synes det høres og ser fryktelig tynt ut? Selv etter heving