Glutenfrie donuts

glutenfri donut

Glutenfrie donuts er noe vi har hatt lyst til å teste lenge. Vi har gjort flere forsøkt, men ikke blitt helt fornøyd. Før i dag. De ble luftige, nydelige på smak og jeg kjenner ikke forskjell på disse og på "vanlige" donuts. De var veldig enkle å lage også så her er det bare å sette i gang. Du kan variere toppingen om ønskelig. De smaker nydelig med melis, kakestrø, sjokolade etc.

Tilberedningstid 1 time. 12-14 donuts

Ingredienser:

  • 340 g glutenfritt lyst mel. Spar 40 g til utbaking
  • 150 ml lunket melk
  • 1 romtemperert egg
  • 1 pk gjær
  • 1 klype salt
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 ts sukker
  • 1 ts bakepulver

3 dl olje til steking (skal dekke bunn og donuts under steking)

Topping:

50 g sukker og 1 ss kanel

 

Forvarm ovnen til 50 C.

Ha mel og bakepulver i en bakebolle. Lag en grop i midten av melet og ha i sukker, vaniljesukker og gjær. Tilsett melk, og la det stå i 2-3 minutter for å aktivisere gjæren. Tilsett egg og salt. Rør blandingen godt til du har en jevn, fin deig. Deigen skal være litt klissete.

Ha deigen over på en melet overflate og kna godt. Del deigen i to emner, og kjevle ut hvert emne til du har en tykk leiv (ca 1/2 cm tykk). Stikk ut donuts, bruk gjerne en kopp til selve rundingen og en utstikker til hullet. Legg så donuts over på en stekeplate med bakepapir. La de heve i en forvarmet ovn i cirka 20 minutter.

Varm oljen i en dyp stekepanne og legg i donuts. 4 om gangen. Dette blir blir varmt og det går fort, så pass på. Donutsene skal steke i cirka 20 sekunder på hver side. Legg de over på et brett med bakepapir for at overflødig olje renner av.

Ha sukker og kanel på en tallerken, og vend donutsene i blandingen til de har et lag med sukker og kanel på begge sider.

Serveres nystekt.

 

 

Glutenfrie donuts
glutenfrie donuts
glutenfrie donuts
Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Bestill Den store glutenfrie julebakeboka her. Fri frakt og maks rabatt. Trykk her for å bestille