Blog posts

Glutenfrie fastelavnsboller

Glutenfrie fastelavnsboller

Bakverk, Brød/gjærdeig

Snart tid for fastelavns igjen og med det endelig en god grunn til å nyte fastelavnsboller med deilig krem og syltetøy. Vi gleder oss allerede!

Ingredienser:

  • 3 dl yoghurt / kesam eller rømme
  • 3 dl lunket vann
  • 2 ss fiberhusk
  • 100 g smeltet smør
  •  600 gr lys melblanding. Ha eventuelt i mer mel om det trengs.
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ts bakepulver
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts kardemomme (kan sløyfes)

Fyll:

  • pisket krem
  • syltetøy
  • dryss av melis

Egg til pensling.

Bland sammen lunket vann, gjær, fiberhusk, kesam/rømme og smeltet smør. La det svelle i underkant av 1 minutt. Blandingen skal ha en gele-aktig konsistens.

Ha mel (spar cirka 50 g til elting), sukker og bakepulver i en bakebolle og vend inn de våte ingrediensene.  Kna godt og sett deigen til heving i 1 time. Deigen kan fint være litt klissete nå du setter den til heving.
Elt inn resten av melet, kna godt, trill ut deigen og del bollene i like store emner. Legg bollene på ett bakepapir på stekeplaten og la dem etterheve i ca 30 minutter.
Forvarm stekeovnen til 210 °C.
Pensle med egg. Stek bollene midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de er gylne.

Avkjøl på rist.

Del bollene i to og smør pisket krem og syltetøy i midten. Dryss over melis tilslutt.

glutenfrie fastelavnsboller
glutenfrie fastelavnsboller
glutenfrie fastelavnsboller
glutenfrie fastelavnsboller

Lykke til!

Pappa'n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #fastelavnsboller #boller #aktiv #matglad #pappa #utengluten #fitfocus #cøliaki #cøliakiforeningen#matbloggsentralen #allersglutenfritt #godtno #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #food #sweets #celiac

image_pdfPDFimage_printPRINT

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

6 Comments

  1. Maria
    04/03/2019 at 17:03
    Reply

    Sirka hvor mange boller blir det av denne deigen ?

    • Pappa uten gluten
      04/03/2019 at 18:32

      Cirka 12 boller:)

  2. Beate Gandrudbakken
    14/03/2019 at 16:02
    Reply

    Denne oppskriften er den beste! Aldri laget så gode glutenfrie boller før! Laget skoleboller og rosinboller av deigen. I dag blir det skillingsboller. Tusen takk for oppskrift!

  3. Janne
    16/03/2019 at 16:01
    Reply

    kan jeg bytte ut vann med melk?

    • Pappa uten gluten
      16/03/2019 at 16:16

      Det går fint, men anbefaler å følge oppskriften som den er. Bollene blir veldig gode 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *