Pappa uten gluten
glutenfrie fastelavnsboller
glutenfrie fastelavnsboller

Glutenfrie fastelavnsboller

Glutenfrie fastelavnsboller

Boller – grunnoppskrift –Glutenfrie fastelavnsboller

 En god grunnoppskrift på bolledeig er alfa og omega når du må bake glutenfritt. Med denne deigen kan du lage boller, kanelboller, skoleboller, søte horn og ikke minst, Glutenfrie fastelavnsboller. Bruk et lyst mel, følg oppskriften, og til slutt: Ikke gi opp om du ikke får til luftige boller på første forsøk! Glutenfri bakst krever litt øving, men snart setter du luftig og nydelige glutenfrie fastelavnsboller på bordet, du også.

Husk at glutenfri deig ofte oppfører seg litt annerledes enn du er vant med og det er ikke sikkert du lykkes på første forsøk, men det viktigste er å ikke gi opp. Sannsynligvis er det ikke oppskriften eller melet ditt det er noe feil med. Det krever bare at du øver. Noen ganger krever glutenfri bakst at du øver ganske mye også.

Glutenfritt mel

Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Vi anbefaler at du bruker et lyst mel i denne oppskriften, og at du ikke blander for mange forskjellige melkorter.

Holdbarhet

Vi anbefaler deg å fryse bollene etter avkjøling, hvis du ikke skal spise alle på en gang. Tines i ovn på 160 C i 8–10 minutter for et nystekt resultat.

Elastisitet

Denne oppskriften har vi laget uten fiberhusk, men dersom du ønsker det kan du tilsette 2 ss i væskeblandingen og røre ut. Ikke la  det stå mer enn 30 sekunder. Du kan også tilsette fiberhusk eller psyllium rett i melet. Fiberhusk og psyllium gir litt bedre elastisitet i deigen, og ikke minst et høyere innhold av fiber i deigen, men det er ikke nødvendig for å lykkes med glutenfri deig. Dersom du ikke har det i hus, kan det droppes helt.

 Ingredeienser glutenfrie fastelavnsboller

 • 600 g glutenfritt lyst mel 
 • 1 ts bakepulver 
 • 1 ½ dl sukker 
 • ½ ts fint salt 
 • 1 ts kardemomme (valgfritt) 
 • 2 ½ dl kesam, yoghurt el. rømme 
 • 2 ½ dl lunkent vann (kanskje mer) 
 • 1 pose tørrgjær 
 • 2 ss fiberhusk 
 • 100 g smeltet smør 
 • 1 egg til pensling 
 • 1 dl rosiner (valgfritt) 

 

 1. Bland sammen mel (spar cirka 50 g til elting), sukker, bakepulver og eventuelt kardemomme i en bakebolle. 
 2. Bland sammen kesam, lunkent vann, gjær, smeltet smør og fiberhusk. NB! Fiberhusk i væske gir en geléaktig konsistens for bedre utbaking, men blandingen bør ikke stå lenger enn 30–60 sekunder før du blander den inn med det tørre. Elt eventuelt litt ekstra hvis du har i rosiner. Deigen kan gjerne være litt klissete når du setter den til heving. Dekk med et kjøkkenhåndkle (eventuelt plastfolie) og sett til heving på et lunt sted i 1 time.  
 3. Elt inn resten av melet, kna godt, trill ut deigen og del bollene i 14 like store emner. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir og la dem etterheve i cirka 30 minutter. Forvarm ovnen til 200 °C. 
 4. Pensle bollene med egg og stek på midterste rille i 12–15 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.

 

glutenfrie fastelavnsboller
glutenfrie fastelavnsboller

Glutenfrie fastelavnsboller 

*Dette innlegget er merket annonse da vi har brukt lenke til Pappa uten gluten´s eget mel  i oppskriften på glutenfrie fastelavnsboller.. Du finner link til nettbutikken og melet vårt her.

Vi i Pappa uten gluten har gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Bøkene våre finner du her:

Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka

Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka

Brødboka; Den store glutenfrie brødboka

Juleboka; Juleboka

 

#pappautengluten #glutenfri #glutenfritt #fastelavn #boller #fastelavnsboller #uengluten #cøliaki #marathon #runner #glutenfree #food #baking #sweets #celiac #nogluten #senzaglutine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.