
Disse glutenfrie feta & cheddar frittersene er perfekte som et vegetarisk alternativ til middag. De er veldig enkle å lage og disse rører du sammen på 5 minutter. Du kan også forme de som store burgere.
Lag mange når du først er i gang, disse forsvinner fort! Du kan bruke poteter eller potetmos. Anbefaler ikke potetmos på pose som skal blandes ut, men ferdig og fersk potetmos. Serveres med en spicy salsa (kjøpes ferdig) eller salat til.
- 2 store poteter. ev ferdig potetmos
- 200 g fetaost
- 120 g cheddar, revet
- 1 egg
- 2-3 ss glutenfritt lyst mel
- 2 ss finhakket persille
- 1 knivsodd chili
- Salt & pepper etter smak
- olje til steking
- Kok poteter og mos de i en bolle. Tilsett feta, cheddar og egg. Rør godt. Tilsett mel, urter salt, pepper og chili. Rør godt og sett til side.
- Varm opp godt med olje i en stekepanne. Det er viktig at oljen er varm nok før du har i frittersene. Ellers vil de flyte utover.
- Form boller av røren med en skje, og trykk de litt flate. Legg de i stekepannen og stek de gyllen på begge sider.
- Legg ferdigstekte fritters over på en tallerken dekket med kjøkkenpapir for å fjerne overflødig olje.
- Serveres nystekte med salsa eller en salat til.

#pappautengluten #glutenfritt #glutenfrie #fritters #cheddar #feta #vegetar #middagstips #cøliaki #marathon #runner #glutenfree #food #celiac