Pappa uten gluten
Glutenfrie grove ciabatta
Glutenfrie grove ciabatta

Glutenfrie grove ciabatta

Glutenfrie grove ciabatta

Glutenfrie grove ciabatta er perfekte i matpakken, men også som tilbehør til suppe, gryteretter, pasta eller salater. Jeg anbefaler deg å forsøke disse fylt med spekeskinke, ruccula, tomat, mozzarella eller parmesan, tomat pesto og gjerne litt olivenolje og havsalt over. Perfekt i matpakken!

Glutenfritt mel

Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Vi har brukt det grove melet vårt i oppskriften på. glutenfrie grove ciabatta. Du får også nå begge våre melblandinger, grovt og fint, på Meny matglede

Melblandingen får du både på nett og i butikk hos https://meny.no

 

Ingredienser

  • 1 pose tørrgjær
  • 4 1/2  dl lunket vann
  • 500 g glutenfritt grov mel
  • 50–70  g mel til  “overflate”
  • 1 ts salt
  • 4 ss  olivenolje

 

  1. Bland sammen vann og gjær. La stå til gjæren bobler.
  2.  Ha mel ig  salt i en bakebolle og tilsett væsken, samt olivenoljen. Elt, rør eller kna godt til du har en jevn fin deig. Denne deigen er veldig enkel å jobbe med og vi tilsatte ikke mer mel, men du kan tilsette ekstra væske eller mel ved behov.
  3. Sett deigen til side å la den heve tildekket på et lunt sted i minimum 1 time eller til den har dobbelt størelse.
  4. Forvarm ovnen til 220 C.
  5. Kjevle ut deigen til et rektangel (ca 2 cm tykk) og legg den over på en bakeplate med et melet kjøkkenhåndkle, bruk melet til “overflaten”. La deigen etterheve tildekket med et klede i ca 30 minutter.
  6. Hvelv forsiktig deigen over på kjøkkenbenken med håndkle opp, dra det forsiktig av og brukt en pizzaskjærer til å dele opp caiabattaene. Legg de over på et stekebrett dekket med bakeark.
  7. Stekes i ca 12–15 minutter på 220 C.
  8. Avkjøles på rist.

 

Glutenfrie grove ciabatta
Glutenfrie grove ciabatta
Glutenfrie grove ciabatta
Glutenfrie grove ciabatta

 

Pappa uten gluten grov melblanding
Pappa uten gluten grov melblanding

 

Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:

 

den store glutenfrie bakeboka
den store glutenfrie bakeboka

Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka

 

Den store glutenfrie kokeboka
Den store glutenfrie kokeboka

Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka

 

Den store glutenfrie brødboka
Den store glutenfrie brødboka

Brødboka; Den store glutenfrie brødboka

 

Den store glutenfrie julebakeboka
Den store glutenfrie julebakeboka

Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka

 

#pappautengluten #glutenfri #ciabatta #utengluten #cøliaki #marathon #runner #cooking #glutenfree #food #celiac

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.