Pappa uten gluten
Glutenfrie grove rundstykker på 1-2-3. Dette er noe av det enkleste du kan lage i glutenfritt. Bortsett fra hevetiden lager du de på 1-2-3!
Glutenfrie grove rundstykker på 1-2-3. Dette er noe av det enkleste du kan lage i glutenfritt. Bortsett fra hevetiden lager du de på 1-2-3!

Glutenfrie grove rundstykker

Glutenfrie grove rundstykker på 1-2-3. Dette er noe av det enkleste du kan lage i glutenfritt. Bortsett fra hevetiden lager du de på 1-2-3!

Glutenfrie grove rundstykker

Glutenfrie grove rundstykker på 1-2-3. Dette er noe av det enkleste du kan lage i glutenfritt. Bortsett fra hevetiden lager du nemlig disse glutenfrie, grove rundstykkene på 1-2-3!

Mangler du glutenfritt brød eller inspirasjon til ukens matpakker? Fortvil ikke, disse er både enkelt og raske å lage. Rundstykkene er perfekte å lage på “slump”.  Du kan tilsette både mel, havregryn og ev. frø og kjerner.  Blir deigen for kompakt tilsetter du ekstra vann eller melk, og blir den for tynn eller klissete tilsetter du ekstra mel.

Mel

Denne deigen er så enkel å jobbe med, og vi har brukt vårt eget Pappa uten gluten- grovt mel i denne oppskriften. Vi synes dette melet er noe av det beste vi har forsøkt av grovere meltyper i glutenfritt. Du kan selvsagt bruke en annen grov meltyper du har god erfaring med, eller du kan erstatte det grove med et lyst mel. Vi har også et Pappa uten gluten- lyst mel i nettbutikken vår, hvis du har lyst til å teste det.

Vi har også brukt pofiber i oppskriften, men den kan ev. byttes ut med fiberhusk. Fiberhusk blandet med vann gir en gele-aktig blanding, så ikke la den stå lenger enn 30-60 sekunder før du blander den i melet. Disse glutenfrie grove rundstykkene har vi toppet med sesam- og valmuefrø, men bruk gjerne andre frø, kjerner eller glutenfrie havregyn til topping.

Holdbarhet

Rundstykkene holder seg godt på benken, men vi anbefaler å fryse ned. Ta opp ved behov og tin de i ovnen på 160 C i 8-10 minutter for et nybakt resultat. På denne måten har du alltid bakst som smaker nybakt istedenfor å la det bli tørt på benken.

Denne oppskriften gir 6-8 rundstykker

Ingredienser

 • 5 dl glutenfritt grovt mel, gjerne fra Pappa uten gluten
 • 1 ss tørrgjær
 • 1 ss pofiber
 • 2 ss sukker
 • 1 ts salt
 • 2 ss olivenolje
 • 3 1/2 dl lunket vann
 • 1 ss sesamfrø til topping
 • 1 ss valmuefrø til topping
 1. Ha mel, pofiber og salt i en bakebolle. Lag en grop i midten.
 2. Rør ut gjær i vannet, tilsett sukker og la stå til gjæren bobler litt. Dette tar cirka ett minutt. Tilsett 2 ss olivenolje i vannblandingen.
 3. Hell vannblandingen over det tørre og rør godt til du har en jevn, fin deig. Du kan selvsagt bruke en bakemaskin, men her har vi rørt med en gaffel.
 4. Dekk til bakebollen med plastfilm og la deigen heve under et kjøkkenhåndkle på et lunt sted i minimum 1 time.
 5. Trill ut rundstykker av deigen og pensle de med et pisket egg. Strø over valmue- og sesamfrø frø.
 6. Forvarm ovnen til 200 C.
 7. La deigen etterheve i ca 30 minutter.
 8. Stek rundstykkene i cirka 15 minutter. Avkjøles på rist.

 

Glutenfrie grove rundstykker på 1-2-3. Dette er noe av det enkleste du kan lage i glutenfritt. Bortsett fra hevetiden lager du de på 1-2-3! Glutenfrie grove rundstykker på 1-2-3. Dette er noe av det enkleste du kan lage i glutenfritt. Bortsett fra hevetiden lager du de på 1-2-3!

Vi i Pappa uten gluten har gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Bøkene våre finner du her:

Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka

Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka

Brødboka; Den store glutenfrie brødboka

Juleboka; Juleboka

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #rundstykker #matpakke #matpakketips #glutenfri #melkefri #aktiv #matglad #pappa #utengluten #matblogg #matbloggsentralen #godtno #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #bread #celiac Denstoreglutenfriebakeboka #denstoreglutenfriekokeboka #denstoreglutenfriebrødboka #denstoreglutenfriejulebakeboka

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.