Nyhet - Besøk vår nettbutikk
her

Glutenfrie halvgrove sitronboller med melis, sukker og revet sitronskall

Glutenfrie sitronboller
Glutenfrie sitronboller
Glutenfrie sitronboller

Med sitroner i sesong anbefaler vi at du tester ut disse glutenfrie sitronbollene med deilig et deilig fyll av revet sitronskall, melis, smør og sukker. Helt perfekt til morsdagen i morgen. Disse har vi laget semi grove, og har brukt både grovt og lyst mel. Du kan selvsagt også bare bruke lyst mel.

Sitronboller:

 

Fyll:

  • 60 g romtemperert smør
  • 3 ss revet sitronskall
  • 30 g melis
  • 30 g sukker

 

Melisglasur: 

  • 2 dl melis 
  • 2–3 ts sitronsaft 

 

  1. Bland sammen mel (spar cirka 50 g til elting), sukker, bakepulver og eventuelt kardemomme i en bakebolle.
  2. Bland sammen yoghurt, lunkent vann, gjær og smeltet smør. Deigen kan gjerne være litt klissete når du setter den til heving. Dekk med et kjøkkenhåndkle (eventuelt plastfolie) og sett til heving på et lunt sted i 1 time.  
  3. Lag fyller ved å røre sammen smør, sitronskall, melis og sukker.
  4. Elt inn resten av melet, kna godt, og kjevle ut deigen til en tykk leiv. Smør på fyllet og rull det sammen til en tykk pølse. Kutt opp boller i  like store deler og legg bollene på et stekebrett med bakepapir og la dem etterheve i cirka 30 minutter. Forvarm ovnen til 200 °C. 
  5. Pensle bollene med egg og melk, og stek på midterste rille i 12–15 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.
  6. Bland sammen ingrediensene til melisglasuren og fordel den over bollene
Glutenfrie sitronboller
Glutenfrie sitronboller
Glutenfrie sitronboller
Glutenfrie sitronboller

#pappautengluten #glutenfri#sitron #amalfi #bolle #sitronboller #kanelbolle #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki  #godtno  #thefeedfeed #godtfrabloggerne #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #cooking #glutenfree #food #cinnamonrolls #lemon #lemonrolls #celiac

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos med cøliaki.