Glutenfrie horn med feta, tomater, kapers og oliven

Glutenfrie horn med feta, kapers, oliven og tomat
Glutenfrie horn med feta, kapers, oliven og tomat

Glutenfrie horn er vår desidert mest likte og delte oppskrift. Det skjønner jeg godt for disse hornene smaker helt fantastisk. Deigen er enkel å jobbe med og du kan fylle de med akkurat det du vil. Siden vi nå befinner oss i Hellas har vi laget en variant med feta, oliven, kaper og tomater. Anbefales!

Ingredienser 16 horn:

  • 2 dl yoghurt. Du kan også bruke creme fraishe, Kesam eller rømme
  • 1 1/2 dl melk
  • 1 1/2 dl lunket vann
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ss sukker
  • 100 gr smør
  • 350 gr lys melblanding
  • Pluss cirka 100 gr lys melblanding til elting og utbaking
  • 1/2 ts salt

 

  • 1 egg og 2 ss melk til pensling

 

Fyll

  • 70-100 g smuldret feta
  • 70 g revet gulost
  • 1" tomat skåret i terninger
  • 2 ss kapers
  • 2 ss finhakkede oliven

Ha mel og salt i en bakebolle.  I en annen blander du sammen gjær, vann og sukker. La stå til det "bobler".   Tilsett melk, yoghurt og smeltet smør. Rør godt. Ha så de våte ingrediensene over i de tørre. Eltes til du har en jevn og fin deig. Tilsett ev. mer mel / væske ved behov. Jo grovere mel du bruker, jo mere væske trenger du. Anbefaler derfor en lys melblanding i denne oppskriften.

Heves på ett lunt sted under ett kjøkkenhåndkle i 30 minutter.

Del deigen i to deler å kjevle ut den første på ett melet bakebord/benk til den har fått form som en middels stor pizza. Bruk en pizza-skjærer til å dele inn deigen i 8 emner. Legg på fyllet og rull sammen hornene.

Pensles meg egg. Etterheves i 30 minutter.

Stekes i ovnen i ca 12-15 minutter på 220 C.

Hornene kan fryses og varmes i ovn på 160 C i cirka 6 minutter for et nystekt resultat.

Glutenfrie horn med feta, kapers, oliven og tomat
Glutenfrie horn med feta, kapers, oliven og tomat
Glutenfrie horn med feta, kapers, oliven og tomat
Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Hurra! Boken vår 'Den store glutenfrie bakeboka' kan endelig bestilles!Trykk her for å bestille