Pappa uten gluten
Glutenfrie hvitløksbaguetter

Glutenfrie hvitløksbaguetter

Om du skal lage én ting denne uken, skal du lage glutenfrie hvitløksbaguetter! Nydelig på smak og med deilig sprø skorpe. Perfekt som tilbehør til lasagne, pastaretter, salater og mye mer.

Til 3 baguetter trenger du:

 • 500 gr glutenfritt lyst mel
 • 100 gr jyttemel
 • 1 pk gjær
 • 1 ts salt
 • 50 gr smør.
 • 1 1/2 dl melk
 • 2 dl lunket vann
 • 2 ss olivenolje

Tips: For et melkefritt alternativ kan melken erstattes med lik mengde vann, og smøret erstattes med et melkefritt smør.

Hvitløkssmør:

 • 70 gr romtemperert smør. Bruk gjerne et melkefritt alternativ
 • 1 fedd hvitløk
 • 3 ss finhakket frisk persille
 • noen dråper sitronsaft
 • salt/pepper

Mos alle ingrediensene godt sammen og sett smøret til siden.

Bland de tørre ingrediensene til deigen sammen i en bakebolle. Smelt smøret og bland det sammen med melk, vann  og olje. Pass på at væsken er lunken før du blander den litt etter litt med det tørre. Kna godt til du får en jevn fin deig. Tilsett mer mel/væske ved behov.

Heves dekket med plastfilm i minimum 1 time eller til deigen har dobbelt størrelse.

Del deigen i 3 like store emner som du triller ut til baguetter. Skjær 4-5 snitt i baguetten med en skarp kniv og pensle de med egg og melk. Smør hvitløkssmøret godt utover baguettene.

Tips: Du kan også pensle med bare vann om du ikke tåler egg/melk.

Etterheves tildekket med plast i min. 30 minutter. Stekes på 220 C i ca 15 minutter og avkjøles på rist.

 

 

Glutenfrie hvitløksbaguetter Glutenfrie hvitløksbaguetter Glutenfrie hvitløksbaguetter Glutenfrie hvitløksbaguetter Glutenfrie hvitløksbaguetter Glutenfrie hvitløksbaguetter

Husk at du kan følge @pappautengluten på Instagram og Facebook for daglige oppdateringer.

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #baguetter #aktiv #glutenfri #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #foodblogger #foodlover #theglutenfreedad #celiac

10 Responses

 1. Hei. Takk for mange gode oppskrifter!
  Jeg skulle lage baguettene, men jeg fikk dessverre ikke til deigen. Jeg brukte semper fin mix og jyttemel i samme mengder som i oppskriften, men deigen ble veldig løs og umulig å forme. Prøvde å bruke mer mel, men hadde nok endt opp med å bruke dobbel mengde for å få den fast nok til å forme. Hva kan jeg ha gjort feil her? Hvilken lys melblanding brukte du? Og jyttemel, er det den blå?
  Mvh Beate

  1. Hei,
   Så synd det ikke fungerte. Vanskelig å si men har du har riktig temperatur på væsken? Den skal være lunken. Viktig å tilsette væske litt etter litt, men deigen skal være litt løs (men ikke så løs altså:-) Dessverre er det litt sånn det er med glutenfri bakst, noen ganger lykkes man og noen ganger ikke… Jeg brukte Demper og rødt jyutemel i denne, men brukt det du har tilgjengelig. Både blått og rødt jyttemel kan benyttes. Lykke til!

  2. Hei

   Jeg hadde også samme problemet, altså at deigen ble veldig blaut, og måtte tilsette mye mere mel. De ble heller ikke sånn brune og sprø, enda jeg stekte de lengre enn det sto. Kan det ha blitt en feil i oppskriften med tanke på væske og melmengde?

   1. Takk for tilbakemelding. Skal sjekkes ut og ev. rettes opp i. Fin dag videre!

  1. Det går fint! Anbefaler oppvarming på lav temperatur eller i micro:)

 2. Hei. Jeg har også hatt problemer med denne oppskriften. Prøvde meg på disse i går kveld, men opplever også at blandingen trenger mye mer mel. Det ble som en pannekakerøre uten å tilsette ekstra mel. Jeg sliter også med å få til etterheving. De ville ikke heve noe særlig etter jeg hadde bakt dem ut og resultatet ble dermed ganske kompakt. Har fulgt oppskriften til punkt og prikke…
  Og helt til slutt, steketiden på 15 minutter stemte overhode ikke her hos meg. Måtte ha dem inne minst dobbelt så lenge…

 3. Hei!
  Har ei på 3 år som akkurat har fått cøliaki. Er veldig takknemlig for bloggen og oppskriftene. Hornene dine er ein storfavoritt. Denne oppskrifta derimot fekk eg ikkje til, dvs baguettene ser fine ut, men dei er veldig kompakte og smaker tørt. Er dette litt slikt glutenfritt er, eller er det mjølet som er feil. Brukte Toro lys melblanding og blått jyttemel. Burde eg styre unna Toro?
  Mvh Ingvild

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.