Glutenfrie hvitløksbaguetter

Glutenfrie hvitløksbaguetter

Om du skal lage én ting denne uken, skal du lage glutenfrie hvitløksbaguetter! Nydelig på smak og med deilig sprø skorpe. Perfekt som tilbehør til lasagne, pastaretter, salater og mye mer.

Til 3 baguetter trenger du:

  • 500 gr glutenfritt lyst mel
  • 100 gr jyttemel
  • 1 pk gjær
  • 1 ts salt
  • 50 gr smør.
  • 1 1/2 dl melk
  • 2 dl lunket vann
  • 2 ss olivenolje

Tips: For et melkefritt alternativ kan melken erstattes med lik mengde vann, og smøret erstattes med et melkefritt smør.

Hvitløkssmør:

  • 70 gr romtemperert smør. Bruk gjerne et melkefritt alternativ
  • 1 fedd hvitløk
  • 3 ss finhakket frisk persille
  • noen dråper sitronsaft
  • salt/pepper

Mos alle ingrediensene godt sammen og sett smøret til siden.

Bland de tørre ingrediensene til deigen sammen i en bakebolle. Smelt smøret og bland det sammen med melk, vann  og olje. Pass på at væsken er lunken før du blander den litt etter litt med det tørre. Kna godt til du får en jevn fin deig. Tilsett mer mel/væske ved behov.

Heves dekket med plastfilm i minimum 1 time eller til deigen har dobbelt størrelse.

Del deigen i 3 like store emner som du triller ut til baguetter. Skjær 4-5 snitt i baguetten med en skarp kniv og pensle de med egg og melk. Smør hvitløkssmøret godt utover baguettene.

Tips: Du kan også pensle med bare vann om du ikke tåler egg/melk.

Etterheves tildekket med plast i min. 30 minutter. Stekes på 220 C i ca 15 minutter og avkjøles på rist.

 

 

Glutenfrie hvitløksbaguetter
Glutenfrie hvitløksbaguetter
Glutenfrie hvitløksbaguetter
Glutenfrie hvitløksbaguetter
Glutenfrie hvitløksbaguetter
Glutenfrie hvitløksbaguetter

Husk at du kan følge @pappautengluten på Instagram og Facebook for daglige oppdateringer.

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #baguetter #aktiv #glutenfri #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #foodblogger #foodlover #theglutenfreedad #celiac

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
«Etter 15 år har endelig glutenfritt blitt enkelt å lage og kjempegodt.» – CecilieTrykk her for å se boka vår!