Pappa uten gluten
Glutenfrie innbakte pølser
Glutenfrie innbakte pølser

Glutenfrie innbakte pølser

Glutenfrie innbakte pølser

Glutenfrie innbakte pølser

Glutenfrie innbakte pølser er perfekt å ha med på tur i helgen eller i matpakken. Disse blir garantert en hit hos både store og små. Deigen er veldig enkle å lage og dette kan fint lages dagen før. Ev. kan de også fryses. Anbefaler da opptining i ovn på 160 ºC i 6-8 minutter for et nystekt resultat.

Glutenfritt mel

Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Vi anbefaler at du bruker et lyst mel i denne oppskriften, og at du ikke blander for mange forskjellige melkorter.

Holdbarhet

Vi anbefaler deg å fryse disse etter avkjøling, hvis du ikke skal spise alle på en gang. Tines i ovn på 160 C i 8–10 minutter for et nystekt resultat.

Ingredienser

 • 1 pakke grillpølser
 • 400 g lys melblanding(spar ca. 50 g til utbaking)
 • 3 ½ dl lunkent vann
 • 1 egg
 • 1 ss sukker
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts salt
 • ½ pose tørrgjær
 • 2 ss olivenolje

+1 egg til pensling, pluss noen ss sesamfrø til topping

 1. Forvarm ovnen til 200 °C med stekeplatene i.
 2. Ha alt det tørre, bortsett fra gjær og sukker i en bakebolle. Bland ut gjæren og sukker i lunkent vann. Når gjæren «bobler», er den klar. Hell det våte i det tørre, tilsett egget og rør godt. Tilsett vannet litt etter litt for ikke å ende opp med en kompakt deig.
 3. Deigen kan godt være litt klissete før heving. Juster med mer væske eller mel om det trengs. Sett lunt i en times tid.
 4. Legg deigen på en melet overflate. Del den i to emner og kjevle ut hver del til en rund leiv.
 5. Bruk en pizzaskjærer til å dele hver leiv i 8 “trekanter”. Rull inn en pølse i hver “trekant. Pensle med et pisket egg og sør over litt sesamfrø.
 6. Legg de innbakte pølsene en stekeplate med bakeark på. Stekes i cirka 12–15 minutter.
 7.  

Glutenfrie innbakte pølser

Glutenfrie innbakte pølser

Glutenfrie innbakte pølser

 

*Dette innlegget er merket annonse da vi har brukt lenke til Pappa uten gluten´s eget mel  i oppskriften. Du finner link til nettbutikken og melet vårt her.

Vi i Pappa uten gluten har gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Bøkene våre finner du her:

Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka

Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka

Brødboka; Den store glutenfrie brødboka

Juleboka; Juleboka

#pappautengluten #innbakte #pølser #glutenfri #glutenfritt #denstoreglutenfriebakeboka #aktiv #trening #familie #pappa #utengluten #godtno #matbloggsentralen #cøliakiforeningen #cøliaki #utpaatur #marathon #runner #cooking #glutenfree #food #celiac #cookbook #foodblogger

2 Responses

  1. Du trenger ikke fiberhusk i alle oppskrifter, men det kan bedre elastisiteten. Denne har vi laget uten, men du kan ha i en ss om ønskelig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokost pannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.