Pappa uten gluten
Glutenfrie julestjerne boller
Glutenfrie julestjerne boller

Glutenfrie julestjerneboller

Glutenfrie julestjerneboller

Glutenfrie julestjerneboller er ikke bare flotte å se på, de smaker også fantastisk godt! Disse kan selvsagt lages hele året, men det er kanskje  ekstra koselig å lage de i julen. Du kan droppe syltetøy og fylle de med sjokolade, eller du kan sette stearinlys i hullene og sette de på frokostbordet i julen. De pynter definitivt opp frokost- eller julebordet! 

For lage disse glutenfrie julestjerne-bollene enda mer “julete” , kan du også tilsette litt krydder som nellik, anis, kardemomme og/- eller kanel i. Bruk da cirka 1/4 ts og tilsett det rett i melet. 

Denne deigen kan også brukes til boller, kanelboller og annen søt gjærbakst.

NB! Dersom du er usikker på brette/formeteknikken i denne oppskriften, kan du sjekke ut @pappautengluten på instagram . Vi deler en reels på forming av stjernene der. 

Tips

Rester av søt gjærbakst? Søt gjærbakst egner seg også veldig godt som krutonger eller søte kavringer,  og kan brukes som topping på yoghurt, til frokost med litt melk eller Biola  over mm. Skjær opp baksten i terninger og stek de i litt smør, kanel og sukker. Oppbevares i en lufttett boks.

Glutenfritt mel

Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Bruk da helst rene melkorter, og unngå å blande sammen alt for mange forskjellige melsorter. Du vil da få et bedre resultat. Dersom deigen blir for kompakt tilsetter du mer væske. Dersom deigen blir alt for klissete, den kan helt fint være litt klissete før heving, tilsetter du litt ekstra mel.

Oppbevaring

Disse kan selvsagt fint fryses, og vi anbefaler da at de tines i ovnen på 160 °C i 6–8 minutter, for et nystekt resultat. Vi fryser ofte baksten dersom det ikke skal brukes umiddelbart. Ved tining av bakst i ovn vil du få et nystekt resultat. Dette er perfekt når du ønsker å bake  en eller flere dager i forveien. Dette gjelder det meste av glutenfri bakst, og frys brød og annen bakst hele og unngå helst å skjære i de. 

Du trenger

 • 1 dl lunkent melk
 • 1 dl lunkent vann
 • ½ pose tørrgjær
 • 2 ss sukker
 • 400 g glutenfri lys melblanding,  gjerne fra Pappa uten gluten
 • 1 klype salt
 • 1 eggehvite
 • 80 g smeltet smør
 • Syltetøy
 • 1 eggeplomme
 • 1 ss melk
 1. Bland sammen melk, vann, gjær og sukker i en bakebolle. Rør og la stå 5 minutter.
 2. Ha i mel, salt, eggehvite og smør. Rør godt. Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve lunt  i minimum 30 minutter.
 3. Ha deigen over på en lett melet overflate, trill og form deigen til en pølse, del deigen til 8 deler, cirka 90 g pr del. Kjevle ut til en sirkel, og et pizzahjul til dele sirkelen i 8 triangler. Legg hvert triangel opp på hverandre.
 4. Bruk en spisepinne til å presse ned triangelet, men ikke hele veien ned. Snur fra den spisse siden og form en stjerne. Press ned og lag et lite hull i midten med fingere. Gjenta prosessen til alle delene er formet som stjerner.
 5. Legg stjernene over på et stekebrett dekket med bakeark. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la de etterheve i cirka 30 minutter.
 6. Forvarm ovnen til 190 °C.
 7. Ha litt  syltetøy i midten av hver stjerne. Pisk eggeplomme og melk godt sammen og pensle stjernene godt med blandingen.
 8. Stek stjernene i 22-25 minutter. Avkjøl på rist.
Glutenfrie julestjerne boller
Glutenfrie julestjerne boller
Glutenfrie julestjerne boller
Glutenfrie julestjerne boller
Glutenfrie julestjerne boller
Glutenfrie julestjerne boller

 

Vil du se hvordan vi former bollene? Se video her:

Glutenfrie julestjerneboller

 

Vi i Pappa uten gluten har gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Bøkene våre finner du her:

Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka

Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka

Brødboka; Den store glutenfrie brødboka

Juleboka; Juleboka

#pappautengluten #glutenfri #glutenfrie #glutenfritt #mel #julestjerne #bakst #utengluten #cøliaki #julebakst #julekaker #jul #marathon #runner #glutenfree #food #bread #celiac #senzaglutine #nogluten

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokost pannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.