Pappa uten gluten
Glutenfrie kanelboller form med salt karamell
Glutenfrie kanelboller form med salt karamell

Glutenfrie kanelboller i form med salt karamell

Glutenfrie kanelboller i form med salt karamell

Fy ting smaker bedre enn nybakte kanelboller, men nybakte, glutenfrie kanelboller i form med salt karamell kommer du til å elske. Det er en helt perfekt kombinasjon mellom det salte og det søte på disse bollene. Bare prøv!

Disse holde seg godt på benken, men vi anbefaler alltid at du fryser ned og tar opp ved behov. Tin i ovn på 160 C i 8–10 minutter for et nybakt resultat.

Glutenfritt mel

Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Vi har brukt vår lyse melblanding i denne oppskriften på Glutenfrie kanelboller i form med salt karamell

Ingredienser Glutenfrie kanelboller i form med salt karamell:

 • 2 dl lunken melk
 • 2 dl lunket vann
 • 100 gr smeltet smør
 • ca 600 g 
 • 1 pose tørrgjær
 • 1 1/2 dl sukker
 • 1/2 ts salt
 • 1 ts kardemomme

Fyll: smør, sukker, kanel og salt karamell

Egg til pensling og melis til glasur.

ingredienser salt karamell: 

 • 100 g brunt sukker
 • 50 g smør
 • 150 g kremfløte
 • 1 ts salt ( mandolsalt)

 

 1. Rør sammen sukker og smør i en tykkbunnet kjele/ panne, og varm opp på medium sterk varme. Rør godt. Pass på at det ikke brenner seg. Ta kjelen av platen og hell i kremfløten i en tynn stråle mens du visper konstant til alt er blandet.
 2. Ha i Maldonsaltet og rør godt. Sett det på platene igjen til den tykkner. Det skal boble litt. Avkjøles og helles. over i lufttett beholder. Oppbevares  i kjøleskap.


Slik lager du kanelbollene:

 1. Bland sammen lunket vann og gjær. La det stå til gjæren «bobler» litt. Tilsett smeltet smør og melk.
 2. Ha mel i en bakebolle og vend inn de våte ingrediensene.  Kna  godt og sett deigen til heving et lunt sted i 30-40 minutter.
 3. Kjevle ut deigen rektangulert, ca 1/2 cm tykk. Smør på smøret og strø over sukker, kanel og noen spiseskjeer salt karamell. Rull sammen deigen og skjær i ca. 2 cm brede biter. Ha bollene i en ildfast form med bakepapir og la de heve i ca 30 minutter til.
 4. Stekes på 180 C  i forvarmet ovn 25 minutter. Mens bollene stekes rører du sammen glasuren.  Ta bollene ut av ovnen og avkjøl. Bland melis med noen ts kaldt vann og ha glasuren over bollene. Du kan også toppe de med resten av karamellsausen.

Tips: Anbefaler å fryse etter avkjøling om de ikke skal spises umiddelbart. Opptining i ovn på 160 C i 8-10 minutter for et nystekt resultat.

 

Glutenfrie kanelboller form med salt karamell
Glutenfrie kanelboller form med salt karamell

 

*Dette innlegget er merket annonse da vi har brukt lenke til Pappa uten gluten´s eget mel  i oppskriften på Glutenfrie kanelboller i form med salt karamell

Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:

Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Juleboka

6 Responses

 1. Fantastisk! Denne oppskriften skal jeg prøve! Ser at det står melk i oppskriften, men at dere skriver «tilsett kesam» i fremgangsmåte. Hva skal man bruke? Kesam eller melk? Evt begge?

 2. Nå står min glutenfrie form, med kanel og salt karamell i svingene, til heving. Det ser riktig bra ut så langt. Jeg klemmer ut deigen på bakepapir, smører og strør og ruller leiven ves å løfte bakepapiret fra langsiden og får dermed en fin rull uten klin og kliss. Nå er det en voksen kakemons med skjegg som sitter og venter på å bli servert.
  Tusen takk til min faborittbakemester. For at vi gratis kan hente de mest fantastiske oppskrifter og produsere hjemmebakst som er forbløffende vellykket. Hver gang.

 3. Hei. Min datter på 14 har hatt cøliaki i 2 år, og har hatt så stor glede av kokeboken deres (mammaen også!) I år har hun Mat & Helse på ungdomsskolen, som kan være utfordring. Hun hadde akkurat en avgjørende praktisk test i søtbakst (glutenfri selvfølgelig!) hvor hun laget kanelboller i form med salt karamell. Hun danderte også med litt popkorn i serveringen, og fikk 6’er! Kommentaren fra samtlige lærere var at det var den beste glutenfrie gjærbaksten de hadde smakt, og at det ikke smake glutenfritt det hele tatt. Takk for gode oppskrifter og bakeglede!

 4. Hei på deg. Relativt ny i dette glutenfriekjøkkenet. Men du, har en sønn som virkelig elsker kanelboller. Kan jeg lage denne oppskriften uten karamellen? Å jeg har kun fersk gjær? Funker det tror du?

  Tusen takk for at du viser oss at det er mulig å fortsette å kose oss på kjøkkenet selv om cøliakien har flyttet inn. ❤️

 5. jeg lurer på når skal sukkeret oppi dette står ikke i oppskriften er det til og strø på etterpå eller i deigen?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.