I anledning kanelbollens har vi laget glutenfrie kanelboller i form med salt karamell. Det anbefaler vi deg å forsøke også 🙂
Ingredienser kanelboller:
- 2 dl lunken melk
- 2 dl lunket vann
- 100 gr smeltet smør
- ca 600 gr lys glf melblanding. Ha eventuelt i mer mel eller væske om det trengs.
- 1 pose tørrgjær
- 1 1/2 dl sukker
- 1/2 ts salt
- 1 ts kardemomme
Fyll: smør, sukker, kanel og salt karamell
Egg til pensling og melis til glasur.
ingredienser salt karamell:
- 100 g brunt sukker
- 50 g smør
- 150 g kremfløte
- 1 ts salt ( mandolsalt)
Slik lager du kanelbollene:
Bland sammen lunket vann og gjær. La det stå til gjæren «bobler» litt. Tilsett smeltet smør og melk.
Ha mel i en bakebolle og vend inn de våte ingrediensene. Kna godt og sett deigen til heving et lunt sted i 30-40 minutter.
Kjevle ut deigen rektangulert, ca 1/2 cm tykk. Smør på smøret og strø over sukker, kanel og noen spiseskjeer salt karamell. Rull sammen deigen og skjær i ca. 2 cm brede biter. Ha bollene i en ildfast form med bakepapir og la de heve i ca 30 minutter til.
Stekes på 180 C i forvarmet ovn 25 minutter. Mens bollene stekes rører du sammen glasuren. Ta bollene ut av ovnen og avkjøl. Bland melis med noen ts kaldt vann og ha glasuren over bollene. Du kan også toppe de med resten av karamellsausen.
Tips: Anbefaler å fryse etter avkjøling om de ikke skal spises umiddelbart. Opptining i ovn på 150-60 C i 6-8 minutter for et nystekt resultat.
Nå står min glutenfrie form, med kanel og salt karamell i svingene, til heving. Det ser riktig bra ut så langt. Jeg klemmer ut deigen på bakepapir, smører og strør og ruller leiven ves å løfte bakepapiret fra langsiden og får dermed en fin rull uten klin og kliss. Nå er det en voksen kakemons med skjegg som sitter og venter på å bli servert.
Tusen takk til min faborittbakemester. For at vi gratis kan hente de mest fantastiske oppskrifter og produsere hjemmebakst som er forbløffende vellykket. Hver gang.