Glutenfrie kanelboller i form med salt karamell

Glutenfrie kanelboller form med salt karamell
Glutenfrie kanelboller form med salt karamell

I anledning kanelbollens har vi laget glutenfrie kanelboller i form med salt karamell. Det anbefaler vi deg å forsøke også 🙂

Ingredienser kanelboller:

  • 2 dl lunken melk
  • 2 dl lunket vann
  • 100 gr smeltet smør
  • ca 600 gr lys glf melblanding. Ha eventuelt i mer mel eller væske om det trengs.
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts kardemomme

Fyll: smør, sukker, kanel og salt karamell

Egg til pensling og melis til glasur.

ingredienser salt karamell: 

  • 100 g brunt sukker
  • 50 g smør
  • 150 g kremfløte
  • 1 ts salt ( mandolsalt)

 

Rør sammen sukker og smør i en tykkbunnet kjele/ panne, og varm opp på medium sterk varme. Rør godt. Pass på at det ikke brenner seg.
Ta kjelen av platen og hell i kremfløten i en tynn stråle mens du visper konstant til alt er blandet. Ha i Maldonsaltet og rør godt. Sett det på platene igjen til den tykkner. Det skal boble litt. Avkjøles og helles. over i lufttett beholder.
Oppbevares  i kjøleskap.

Slik lager du kanelbollene
:

Bland sammen lunket vann og gjær. La det stå til gjæren «bobler» litt. Tilsett smeltet smør og melk.

Ha mel i en bakebolle og vend inn de våte ingrediensene.  Kna  godt og sett deigen til heving et lunt sted i 30-40 minutter.

Kjevle ut deigen rektangulert, ca 1/2 cm tykk. Smør på smøret og strø over sukker, kanel og noen spiseskjeer salt karamell. Rull sammen deigen og skjær i ca. 2 cm brede biter. Ha bollene i en ildfast form med bakepapir og la de heve i ca 30 minutter til.

Stekes på 180 C  i forvarmet ovn 25 minutter. Mens bollene stekes rører du sammen glasuren.  Ta bollene ut av ovnen og avkjøl. Bland melis med noen ts kaldt vann og ha glasuren over bollene. Du kan også toppe de med resten av karamellsausen.

Tips: Anbefaler å fryse etter avkjøling om de ikke skal spises umiddelbart. Opptining i ovn på 150-60 C i 6-8 minutter for et nystekt resultat.

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
«Etter 15 år har endelig glutenfritt blitt enkelt å lage og kjempegodt.» – CecilieTrykk her for å se boka vår!