Glutenfrie kanelboller

Glutenfrie kanelboller
Glutenfrie kanelboller
P1010291

Ca 2o boller:

  • 1 kopp varmet melk
  • 1 kopp yoghurt naturell
  • 1/2 kopp smeltet smør
  • 1/2 kopp sukker
  • 1 pose tørrgjær
  • 4 kopper glutenfritt mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt

Fyll:

  • Kanel og brunt sukker
  • 3 ss mykt smør
  • 1 kopp mel til å bake ut

Glassur:

  • 60 gr smeltet smør
  • 5-6 dråper vaniljeessens
  • 100 gr melis

Varm opp melken og bland den med yoghurten i en bakebolle. Ha i smeltet smør, sukker og gjær. Rør godt, og la det stå ett par minutter. Bland inn melet og rør godt med en skje til du har rørt inn alle ingrediensene. Sett deigen til heving på ett lunt sted i en times tid.

Etter 1 time tilsetter du resten av melet (litt av gangen) salt og bakepulver å elter til du har en jevn fin deig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.

Kjevle ut deigen rektangulert, ca 1/2 cm tykk. Smør på smøret, og strø over sukker og kanel. Rull sammen og skjær i ca. 2 cm brede biter. Ha bollene i en smurt, ildfast form og la de heve i ca 30 minutter til.

Stekes på 180 C  i forvarmet ovn 25 minutter. Mens bollene stekes rører du sammen glasuren.  Ta bollene ut av ovnen og smør over glasuren mens bollene enda er varme.

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #glutenfrie #kanelboller #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #marathon #running #daddy #cooking #glutenfri #food #cinnamonrolls #celiac #matprat #matbloggsentralen #godtno

 

 

 

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Bestill Den store glutenfrie julebakeboka her. Fri frakt og maks rabatt. Trykk her for å bestille