Blog posts

Glutenfrie krumkaker

Glutenfrie krumkaker

Bakverk, Jul, Kaker / dessert
Knasende sprø krumkaker

Glutenfrie knasende sprø krumkaker er noe jeg har hatt lyst til å prøve meg på veldig lenge. For ett par uker siden gikk jeg til innkjøp av ett krumkakejern å satte igang. Det gikk ikke helt som forventet. Deigen satt seg fast i jernet og det ble bare rot og søl. Det ble ikke en hel kake ut av oppskriften og jeg fikk egentlig nok av hele "prosjekt perfekte krumkaker".

Akkurat i det jeg skulle til å legge ut 1 stk krukmkakejern på finn.no begynte det å tikke inn tips og oppskrifter til vellykede krumkaker på innboksen. Jeg ble så glad og med så mange gode forslag og oppskrifter til hvordan du får vellykkede krumkaker måtte jeg selvfølgelig prøve igjen. De ble litt tykkere enn "vanlige" krumkaker, men det gjør ingenting for denne julen skal Sevastianos få spise så mange krumkaker med multekrem han bare orker!:)

En av oppskriftene jeg fikk inn var denne;

Glutenfrie krumkaker:

 • 3 egg
 • 1 dl sukker
 • 100 gr smør
 • 120 gr  glutenfri lys melblanding
 • 2 ss fiberhusk
 • 1/2 ts kardemomme

Start med å smelte smøret. Avkjøl. Rør sammen fiberhusk, mel og kardemomme i en bakebolle. Pisk egg og sukker luftig og tilsett vekselvis smøret og melblandingen i eggedosisen. Rør godt til du har en jevn fin røre. Er deigen for løs tilsetter du mer mel og er den for tykk kan du tilsette noen ss kaldt vann.

Legg en ss røre på midten av et godt oppvarmet krumkakejern. Stek krumkakene til de er gyllenbrune. Rull krumkakene sammen til kremmerhus ved hjelp av en krumkakepinne. Legg krumkakene over en kopp dersom du ønsker å lage krumkakeskåler.

La kakene avkjøle på en rist, og server med multekrem eller is.

Tips: Lurer du på hva du skal bruke alle julekakerestene som blir igjen etter jul? Lag en deilig ostekake. Oppskriften finner du her

Takk til @etterstadoslo for oppskrift på knasende sprø krumkaker!:)

Knasende sprø krumkaker
Knasende sprø krumkaker
glutenfrie krumkaker
glutenfrie krumkaker

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #krumkaker #glutenfri #jul #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #godtno #allerglutenfritt #matbloggsentralen #godtfrabloggerne #marathon #running #daddy #cooking #glutenfree #food #sweets #christmas #zensagluten

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.

9 Comments

 1. Marit Amgeltvedt
  07/12/2017 at 13:33
  Reply

  Måtte spe med mye vann

  • admin
   07/12/2017 at 18:47

   Hei,
   Så dumt de ikke fungerte. Jeg trengte ikke spe på med mer enn 1 ss eller to ekstra vann på disse om jeg husker riktig. Men det skal sies at jeg prøvde 2-3 oppskrifter før jeg fikk denne oppskriften av en følger og de gikk rett i søpla. Denne oppskriften fungerte supert for oss, men jeg har skjønt at når det gjelder glutenfritt kan en oppskrift gi veldig forskjellig resultat:) Lykke til!

 2. Bjørg
  11/12/2017 at 20:08
  Reply

  Hvilken melblanding var det dere brukte i denne?

  • admin
   11/12/2017 at 21:55

   Hei, Brukte Semper fin miks i denne:)

 3. Eva
  23/12/2017 at 06:39
  Reply

  Fantastisk fin oppskrift. Tusen takk

  • admin
   24/12/2017 at 08:22

   Så bra! god jul!:)

 4. Ingvild Steinsøy
  09/10/2019 at 21:38
  Reply

  Hei! Har dere ei oppskrift på kakemenn uten egg ?

 5. Renate Dahl
  22/12/2019 at 12:28
  Reply

  Jeg brukte mel fra “det glutenfrie verksted, BOLLER” var veldig nøye med temperaturen på smøret. (blå melange, jeg må ha melkefritt også) Trengte ingen justering. Røra var perfekt og god å steke og rulle.

  • Pappa uten gluten
   02/01/2020 at 12:46

   Så bra! Takk for tilbakemelding:-)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *