Glutenfrie luftige ciabatta

Glutenfrie, luftige ciabatta
Glutenfrie, luftige ciabatta

Glutenfrie luftige ciabattas er perfekte i matpakken, men også som tilbehør til suppe, pasta eller salater. Jeg anbefaler deg å forsøke de med spekeskinke, ruccula, tomat, mozzarella, pesto og gjerne litt olivenolje/havsalt over.  Ciabattaene ble så gode og jeg tror ikke du kan smake forskjell på disse glutenfrie og "vanlige" . Disse må du prøve!

Du trenger:

  • 500 gr lyst glutenfritt mel
  • ca 100 gr til utbaking og "overflate"
  • 1 pk tørrgjær
  • 3 dl lunket vann
  • 1 dl melk ( kan fint sløyfes om melk ikke tåles, men øk da vannmengden)
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker (kan sløyfes)
  • 1/2 dl olivenolje

Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle og de våte sammen i en annen. Hell så væsken over melblandingen og kna godt til du har en jevn fin deig.

Denne deigen er veldig enkel å jobbe med den skal være litt "løs" men ikke så løs at du ikke får knadd godt nok. Du kan tilsette ekstra væske/mel ved behov.

Sett deigen til side å la den heve tildekket på et lunt sted i minimum 1 time eller til den har dobbelt størelse.

Kjevle ut deigen til et rektangel (ca 2 cm tykk) og legg den over på en bakeplate med et melet kjøkkenhåndkle. La deigen etterheve tildekket med et klede i ca 30 minutter.

Hvelv forsiktig deigen over på kjøkkenbenken med håndkle opp, dra det forsiktig av og brukt en pizzaskjærer til å dele opp caiabattaene. Legg de over på et stekebrett dekket med bakeark.

Stekes i ca 12 minutter på 220 C.

Avkjøles på rist.

Glutenfrie, luftige ciabatta
Glutenfrie, luftige ciabatta
Glutenfrie, luftige ciabatta
Glutenfrie, luftige ciabatta
Glutenfrie, luftige ciabatta

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

 

#pappautengluten #glutenfri #ciabatta #aktiv #maraton #pappa #familie #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac #foodblogger #matbloggsentralen #godtno #nrkmat

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Hurra! Boken vår 'Den store glutenfrie bakeboka' kan endelig bestilles!Trykk her for å bestille