
Glutenfrie luftige kanelboller smaker ikke bare kjempegodt, de er også veldig enkle å lage. Denne bolledeigen er en drøm å jobbe med og derfor ville jeg teste om den egner seg til kanelboller også, og det gjør den.
Den kan brukes både til kanelboller, boller og skolebrød og oppskriften i sin helhet finner du her
Du trenger ;
- 3 dl yoghurt / kesam eller rømme
- 3 dl lunket vann
- 2 ss fiberhusk
- 100 gr smeltet smør
- ca 500 gr lys glf melblanding. Ha eventuelt i mer mel eller væske om det trengs.
- 1 pose tørrgjær
- 1 1/2 dl sukker
- 1/2 ts salt
- 1 ts kardemomme (kan sløyfes)
Egg til pensling og melis til glasur.
Tips: Du kan gjerne tilsette rosiner i deigen. Kna da inn ca 1 dl rosiner.
Bland sammen lunket vann, fiberhusk, kesam/rømme og smeltet smør. Fiberhusken kommer til å lage blandingen litt klumpete, men det er sånn det skal være. Ingen grunn til panikk:)
Ha mel og gjær i en bakebolle og vend inn de våte ingrediensene. Kna godt og sett deigen til heving et lunt sted i 30-40 minutter.
Kjevle ut deigen rektangulert, ca 1/2 cm tykk. Smør på smøret og strø over sukker og kanel. Rull sammen deigen og skjær i ca. 2 cm brede biter. Ha bollene i en smurt ildfast form eller på ett stekebrett med bakepapir og la de heve i ca 30 minutter til.
Stekes på 180 C i forvarmet ovn 25 minutter. Mens bollene stekes rører du sammen glasuren. Ta bollene ut av ovnen og avkjøl. Bland melis med noen ts kaldt vann og ha glasuren over bollene.




Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
Følg oss gjerne på FB og IG og bruk #pappautengluten for å vise frem din bakst.
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #kanelbolle #matfrabunnen #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #godtno #matbloggsentralen #thefeedfeed #godtfrabloggerne #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #cooking #glutenfree #food #cinnamonrolls #celiac