Blog posts

Glutenfrie lussekatter

Glutenfrie lussekatter

Bakverk, Jul, Kaker / dessert
glutenfrie lussekatter

I morgen er de Luciadagen, og ingen Lucia uten (glutenfrie) lussekatter.

Den hellige Lucia eller sankt Lucia var en ung rik, kristen martyr som ble helgenærklært av den katolske kirke, blant anglikanske, lutherske og ortodokse kristne. Navnet hennes er avledet fra lux, lucis "lys", og hun er de blindes beskytter. Hennes festdag i vest er 13.desember.

I morgen er det Luciadagen og feiring på de fleste skoler og barnehager. Vi gir deg derfor oppskriften på våre glutenfrie lussekatter:)

Du trenger:

  • 3 dl kesam
  • 3 dl lunket vann
  • 2 ss fiberhusk
  • 70 gr jyttemel
  • 6 ss smeltet smør
  • 1 pose tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • 500 gr glutenfri lys melblanding
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1 gr safran
  •  2 ss kardemomme

Bland Kesam , gjær og lunket vann i en bakebolle. Tilsett fiberhusk, og rør godt i ett par minutter.  Blandingen skal svelle og bli litt "gele"aktig.

Smelt smøret. I en bakebolle blander du glutenfritt mel, jyttemel, salt sukker, safran og kardemomme. Tilsett de våte ingrediensene og kna deigen godt. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin om du har.  La deigen heve i ca 30 min.

Forvarm ovnen til 225c.  Trill ut biter av deigen til tykke "pølser". Form de og legg lussekattene på en stekeplate med bakepapir. La de heve på ett lunt sted i ca 15 min.

Visp sammen egget og pensle lussekattene. Pynt med rosiner, å stek lussekattene i ovnen i ca 12 min og til de har fått en fin gyllen farge.

Avkjøl på rist.

 

 

glutenfrie lussekatter
glutenfrie lussekatter

Lykke til!

Pappa'n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #lussekatter #lucia #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #allersglutenfritt #godtfrabloggerne #matfrabunnen #nrkmat #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfri #food #sweets #celiac

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.

4 Comments

  1. Hanne
    04/12/2018 at 22:13
    Reply

    Hei. Hva kan jeg bytte ut kesam med for å få bollene melkefrie også?

    • Karina Aasen
      06/12/2018 at 19:49

      Bruker soya yoghurt naturell som erstatning for kesam, kefir og slike ting og mandelmelk for vanlig melk i baking

    • Pappa uten gluten
      10/12/2018 at 16:01

      Supre tips! Tusen takk:)

    • Pappa uten gluten
      10/12/2018 at 16:02

      Du kan feks bruke soya yoghurt eller så kan du sjekke i “fri for” hyllen for et nelkefritt alternativ. Lykke til!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *