Blog posts

Glutenfrie lussekatter til Luciadagen

Glutenfrie lussekatter til Luciadagen

Bakverk, Brød/gjærdeig, Informasjon til skoler og barnehage, Jul

I morgen er det Luciadagen og feiring på de fleste skoler og barnehager. Mange har etterspurt oppskrift og denne oppskriften på glutenfrie lussekatter er vi veldig fornøyd med. Deigen er lett å jobbe med, du kan fint lage de dagen før og den gir ca 20 lussekatter.

Du trenger:

  • 3 dl kesam/yohurt eller rømme
  • 2 dl lunket vann
  • 2 ss fiberhusk
  • 70 g jyttemel (kan sløyfes, men øk da melmegden med et annet mel. Gjerne grovt)
  • 100 g smeltet smør
  • 1 pose tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • 600 gr glutenfri lys melblanding. Spar ca 100 g til utbaking
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1 g safran
  • 2 ss kardemomme

 

  • 1 egg til pensling
  • 1 neve rosiner

Smelt smøret. Band alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. I en annen blander du smør, melk og kesam.

Tilsett de våte ingrediensene i det tørre og kna deigen godt. Dersom deigen er for løs tilsetter du mer mel, og dersom den er for hard tilsetter du mere væske. La deigen heve i min. 1 time. Forvarm ovnen til 225c.  Trill ut biter av deigen til tykke "pølser". Form de og legg lussekattene på en stekeplate med bakepapir. La de heve på ett lunt sted i ca 15 min.

Visp sammen egget og pensle lussekattene. Pynt med rosiner, å stek lussekattene i ovnen i ca 12 min og til de har fått en fin gyllen farge.

Avkjøl på rist. Du kan godt strø litt perlesukker eller melis over før servering for pynt.

 

Glutenfrie lussekatter
Glutenfrie lussekatter
Glutenfrie lussekatter
Glutenfrie lussekatter
Glutenfrie lussekatter

Lykke til!

Pappa'n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #lussekatter #lucia #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #allersglutenfritt #nrkmat #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac

Glutenfrie lussekatter
image_pdfPDFimage_printPRINT

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

2 Comments

  1. Maja
    13/12/2018 at 21:03
    Reply

    Takk for en flott og inspirerende blogg! Har gitt meg bakegleden tilbake;)

    Gleder meg til å prøve lussekattene. Men jeg synes mengden safran var liten – mener du kanskje 1 gram heller enn 0,1 gram?
    I tidligere oppskrifter har jeg typisk brukt en pose fra apoteket – 0,75 gram.

  2. Ingrid
    10/01/2019 at 13:31
    Reply

    Disse gjorde stor suksess før jul. Sendte de med eldstemann som har en med cøliaki i klassen, samt at vår egen frøken med glutenintoleranse fikk de. De var kjempegode – også for oss andre uten cøliaki. Har ett spørsmål bare – hvordan skal jeg klare å unngå at de sprekker under steking…?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *