Pappa uten gluten
Glutenfrie nanbrød med koriander, chili & hvitløk
Glutenfrie nanbrød med koriander, chili & hvitløk

Glutenfrie nanbrød med koriander, chili & hvitløk

Glutenfrie nanbrød med koriander, chili & hvitløk

Glutenfrie nanbrød med koriander, chili & hvitløk er et flatt , ovalt brød som blir mye brukt i indisk mat. De inneholder gjær i motsetning til chapati, og de inneholder gjerne melk eller yoghurt. I denne oppskriften har jeg kun brukt yoghurt, men du kan fint bruke begge deler. Nanbrød blir gjerne brukt til å plukke opp mat med av den som spiser, så dette passer godt å servere til spicy indiske gryteretter.

Denne oppskriften er nok til 6 store eller 8 små pitabrød.

Glutenfritt mel

Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Bruk da helst rene melkorter, og unngå å blande sammen alt for mange forskjellige melsorter. Du vil da få et bedre resultat.

 

Ingredienser

  • 400 g lyst glutenfritt mel
  • 1 ts bakepulver
  • 10 g gjær
  • Et knivsodd natron
  • 1/2 ts salt
  • 200 ml lunket vann
  • 10 g honning
  • 50 g yoghurt
  • 1 ss eddik
  • 3 ss olivenolje

Topping:

  • 50 g smeltet smør
  • 3-4 ss finhakket koriander
  • 1 fedd hvitløk
  • finhakket chili etter smak.
  • Ekstra smør steking av pitabrødene.

 

 

  1. Ha de tørre ingrediensene , bortsett fra gjær, i en bakebolle.Rør ut gjær og honning i vannet. La stå til det “bobler” litt. Ha i olje, eddik og yoghurt og rør godt.
  2. Bland det våte med det tørre og rør/ kna til du har en jevn fin deig. Deigen skal heve i min. 40 minutter.
  3. Del deigen i 6 eller 8 emner som du igjen former til runde baller. La de hvile 10 minutter før du Bruker hendene til å forme brødene. Dra/ klapp de litt ut slik at de får en oval form.
  4. Varm opp en stekepanne smurt med litt smeltet smør eller olje, og legg i et naanbrød eller fler hvis du har plass. De skal kun stekes på undersiden til de har en gylden farge.
  5. Pensle den andre siden med smeltet smør, koriander, hvitløk og chili og stek nanbrødene i ovn under grill i forvarmet ovn( ca 220 C) til de har blåst seg opp litt, og blitt jevnt brune.
  6. Nanbrødene kan fint fryses. Anbefaler opptining på 160 C i 6-8 minutter for et nystekt resultat.

 

Glutenfrie nanbrød med koriander, chili & hvitløk
Glutenfrie nanbrød med koriander, chili & hvitløk

Du får flere glutenfrie produkter i nettbutikken vår- Se hele utvalget her.

Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:

 

den store glutenfrie bakeboka

den store glutenfrie bakeboka

Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka

 

Den store glutenfrie kokeboka

Den store glutenfrie kokeboka

Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka

 

Den store glutenfrie brødboka

Den store glutenfrie brødboka

Brødboka; Den store glutenfrie brødboka

 

Den store glutenfrie julebakeboka

Den store glutenfrie julebakeboka

Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka

 

 

#pappautengluten #glutenfri #nanbrød #indisk #nan #glutenfritt #denstoreglutenfriebakeboka #godtno #aktiv #trening #maraton #pappa #familie #utengluten #marathon #runner #dad #cooking #glutenfree #nanbread #food #celiac

 

3 Responses

  1. Gonna try it today and looking forward. Your recipes are great. Just a small FYI: it’s “naan” and the word itself means “bread” so “naan bread” is redundant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.