Glutenfrie nanbrød med koriander, chili & hvitløk

Nanbrød er et flatt , ovalt brød som blir mye brukt i indisk mat. De inneholder gjær i motsetning til chapati, og de inneholder gjerne melk eller yoghurt. I denne oppskriften har jeg kun brukt yoghurt, men du kan fint bruke begge deler. Nanbrød blir gjerne brukt til å plukke opp mat med av den som spiser, så dette passer godt å servere til spicy indiske gryteretter.

Jeg synes dette brødet smaker nydelig og du kan selvfølgelig lage det like godt i glutenfritt!

Denne oppskriften er nok til 6 store eller 8 små pitabrød.

Ingredienser:

  • 400 g lyst glutenfritt mel
  • 1 ts bakepulver
  • 10 g gjær
  • Et knivsodd natron
  • 1/2 ts salt
  • 200 ml lunket vann
  • 10 g honning
  • 50 g yoghurt
  • 1 ss eddik
  • 3 ss olivenolje

Topping:

  • 50 g smeltet smør
  • 3-4 ss finhakket koriander
  • 1 fedd hvitløk
  • finhakket chili etter smak.

Ekstra smør steking av pitabrødene.

Ha de tørre ingrediensene , bortsett fra gjær, i en bakebolle.Rør ut gjær og honning i vannet. La stå til det “bobler” litt. Ha i olje, eddik og yoghurt og rør godt.

Bland det våte med det tørre og rør/ kna til du har en jevn fin deig.

Deigen skal heve i min. 40 minutter.

Del deigen i 6 eller 8 emner som du igjen former til runde baller. La de hvile 10 minutter før du Bruker hendene til å forme brødene. Dra/ klapp de litt ut slik at de får en oval form.

Varm opp en stekepanne smurt med litt smeltet smør eller olje, og legg i et naanbrød eller fler hvis du har plass. De skal kun stekes på undersiden til de har en gylden farge.  

Pensle den andre siden med smeltet smør, koriander, hvitløk og chili og stek nanbrødene i ovn under grill i forvarmet ovn( ca 220 C) til de har blåst seg opp litt, og blitt jevnt brune.

Nanbrødene kan fint fryses. Anbefaler opptining på 160 C i 6-8 minutter for et nystekt resultat.

#pappautengluten #glutenfri #nanbrød #indisk #nan #glutenfritt #denstoreglutenfriebakeboka #godtno #aktiv #trening #maraton #pappa #familie #utengluten #marathon #runner #dad #cooking #glutenfree #nanbread #food #celiac

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
«Etter 15 år har endelig glutenfritt blitt enkelt å lage og kjempegodt.» – CecilieTrykk her for å se boka vår!