Pappa uten gluten
glutenfrie nanbrød

Glutenfrie nanbrød

glutenfrie nanbrød

Indiske nanbrød er så godt og det har stått på programmet lenge å lage en glutenfri variant av dette nydelige brødet. Du kan servere det til indiske retter som tikka masala og gryteretter eller som tilbehør til en dipp og/-eller salat. 

Jeg er tilhenger av å bruke fiberhusk i de fleste bakeoppskrifter, mest for å høyne fiberinnholdet i baksten men også fordi jeg synes deigen hever bedre med fiberhusk. I denne oppskriften bruker jeg både gjær, sukker, bakepulver OG fiberhusk, men så mye som denne deigen hevet og så gode som nanbrødene ble ser jeg ingen grunn til å droppe noen av ingrediensene.

Du trenger:

 • 1 1/2 dl yoghurt
 • 1 1/2 dl melk
 • 1 pose tørrgjær
 • 2 strøkne ss fiberhusk
 • 1 ts salt
 • 1 ss sukker
 • 450 gr glutenfritt lyst mel
 • 1 ts bakepulver
 • olje til steking 

Pensle nanbrødene med:

 • 100 gr smeltet smør
 • dryss over 1 neve finhakket koriander etter steking

Tips: Ha 1 fedd finhakket hvitløk og/-eller 1 knivsodd finhakket chili i smøret du pensler brødene med for ekstra smak.

Begynn med å blande sammen yoghurt og melk i en kjele og varm det opp til det er fingervarmt (eller litt over). Rør ut fiberhusk og gjær i væsken. Ha melet i en bakebolle sammen med bakepulver, sukker og salt. Hell de våte ingrediensene over i de tørre og kna deigen til den blir smidig og elastisk. Hvis deigen blir for løs bruker du litt mer mel og hvis den blir hard ha i litt lunket vann. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve i minst 2 timer eller mer.

Del deigen i 8 like store deler og trill dem til boller. Trykk ut til tynne leiver. Varm opp en stekepanne smurt med olje og legg i et naanbrød eller fler hvis du har plass. De skal kun stekes på undersiden til de har en gylden farge.  Pensle den andre siden med smeltet smør og stek nanbrødene  i ovn under grill ( ca 220 C) til de har blåst seg opp litt og blitt jevnt brune. Dryss over hakket koriander og server brødene varme. 

glutenfrie nanbrød
glutenfrie nanbrød
glutenfrie nanbrød
glutenfrie nanbrød
pensle med smeltet smør
glutenfrie nanbrød
glutenfrie nanbrød
glutenfrie nanbrød
glutenfrie nanbrød

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #glutenfri # nanbrød #indisk #mat #smak #bakeglede #fiberhusk #aktiv #matglad #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matblogg #kkmat #nrkmat #matbloggsentralen #godtno #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #nanbread #indian #food #celiac

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokost pannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.