Indiske nanbrød er så godt og det har stått på programmet lenge å lage en glutenfri variant av dette nydelige brødet. Du kan servere det til indiske retter som tikka masala og gryteretter eller som tilbehør til en dipp og/-eller salat.
Jeg er tilhenger av å bruke fiberhusk i de fleste bakeoppskrifter, mest for å høyne fiberinnholdet i baksten men også fordi jeg synes deigen hever bedre med fiberhusk. I denne oppskriften bruker jeg både gjær, sukker, bakepulver OG fiberhusk, men så mye som denne deigen hevet og så gode som nanbrødene ble ser jeg ingen grunn til å droppe noen av ingrediensene.
Du trenger:
- 1 1/2 dl yoghurt
- 1 1/2 dl melk
- 1 pose tørrgjær
- 2 strøkne ss fiberhusk
- 1 ts salt
- 1 ss sukker
- 450 gr glutenfritt lyst mel
- 1 ts bakepulver
- olje til steking
Pensle nanbrødene med:
- 100 gr smeltet smør
- dryss over 1 neve finhakket koriander etter steking
Tips: Ha 1 fedd finhakket hvitløk og/-eller 1 knivsodd finhakket chili i smøret du pensler brødene med for ekstra smak.
Begynn med å blande sammen yoghurt og melk i en kjele og varm det opp til det er fingervarmt (eller litt over). Rør ut fiberhusk og gjær i væsken. Ha melet i en bakebolle sammen med bakepulver, sukker og salt. Hell de våte ingrediensene over i de tørre og kna deigen til den blir smidig og elastisk. Hvis deigen blir for løs bruker du litt mer mel og hvis den blir hard ha i litt lunket vann. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve i minst 2 timer eller mer.
Del deigen i 8 like store deler og trill dem til boller. Trykk ut til tynne leiver. Varm opp en stekepanne smurt med olje og legg i et naanbrød eller fler hvis du har plass. De skal kun stekes på undersiden til de har en gylden farge. Pensle den andre siden med smeltet smør og stek nanbrødene i ovn under grill ( ca 220 C) til de har blåst seg opp litt og blitt jevnt brune. Dryss over hakket koriander og server brødene varme.
Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
#pappautengluten #glutenfri # nanbrød #indisk #mat #smak #bakeglede #fiberhusk #aktiv #matglad #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matblogg #kkmat #nrkmat #matbloggsentralen #godtno #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #nanbread #indian #food #celiac