Ostebriks er perfekt til supper, salater, gryteretter eller bare som de er i matpakken.
Jeg vet at mange barn og unge har savnet de du kjøper i butikk, men nå kan du faktisk enkelt lage de selv. Denne oppskriften gir saftig og luftige ostebriks som garantert blir godkjent av nåde store og små matelskere.
De kan fint fryses. Anbefaler da opptining i ovn på 150C i cirka 6 minutter.
ingredienser:
(dette gir 15-16 stk)
- 500 g glutenfritt lyst mel
- 1 pk tørrgjær
- 1 ss sukker
- 1 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 2 dl vann
- 2 dl melk
- 1 ss yoghurt/ rømme eller kesam
- 60 g smeltet smør
- 50 g revet gulost
+ 50 g mel til utbaking.
Topping:
- 50 g revet gulost til topping
- 1 ss oregano
- 1/2 grill/ tacokrydder
I tillegg trenger du 1 egg og 1 ss melk til pensling.
- Ha mel, salt og bakepulver i en bakebolle
- Smelt smøret og bland det sammen med vann, melk og yoghurt. Væsken skal være lunken.
- Rør inn gjær og sukker. La det stå til gjæren Danner bobler i væsken.
- Ha de våte ingrediensene over i de tørre mens du rører . Du skal ha en jevn, men litt klissete deig.
- Sett deigen til heving dekket med et kjøkkenhåndkle på et lunt sted i 1 time.
- Forvarm ovnen til 200 C
- Ha ferdighevet deig over på et bakeark med litt mel. Kjevle ut deigen til et rektangel.
- Skjær ønsket størrelse på rutene med en skarp kniv. Obs! Ikke helt igjennom.
- Legg over (med bakearket) i en form
- Pensle med egg og melk og strø over ost
- Etterhev tildekket i 30 min
- Stekes på 220 C i cirka 15 minutter
- Avkjøles på rist


#pappautengluten #glutenfrie #ostebriks #glutenfri #aktov #familie #pappa #utengluten #cøliaki #godtno #matbloggsentralen #marathon #runner #dad #glutenfree #food #celiac #cookbook #foodblogger
Hei! Jeg prøvde å lage disse i dag og deigen så fin ut, men den heva så lite? Hadde lunka væske til gjæren og venta til den lagde bobler, likevel så er den så og si uspiselig nå når den er ferdig..
Noen tips?
Hei, og god jul!
Her står det både 200 og 220 grader – hva er riktig varme?