Pappa uten gluten
Glutenfrie sjokolade/peanøttkjeks

Glutenfrie peanøttkjeks med sjokolade

Glutenfrie sjokolade/peanøttkjeks

Har du lyst til å imponere noen i dag med hjemmelagde, glutenfrie sjokolade/peanuttkjeks? Disse lager du i en fei og de smaker så godt med smeltet sjokolade på toppen.

Perfekt å gi bort i gave til en du er glad i…:-)

Du trenger:

  • 200 gr mykt smør
  • 2 dl sukker. Bytt gjerne ut halvparten med brunt sukker.
  • 2 egg
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 1/2 dl glutenfritt lyst mel
  • 1 1/2 dl glutenfrie havregryn
  • 2 ss peanøttsmør
  • 1 håndfull sjokoladeknapper
  • 1 håndfull grovhakkede peanøtter

Hvis du synes deigen er for tørr kan du spe på med 1 ts vann, og er den for løs har du i mer mel/havregryn.

100 gr smeltet mørk sjokolade til pynt.

Rør smør, peanøttsmør og sukker til en kremete blanding. Ha i eggene og fortsett å røre. Bruk gjerne en mikser eller kjøkkenmaskin.

Vend inn mel, havregryn og bakepulver i deigen og rør godt. Tilsett grovhakkede peanøtter og sjokoladeknapper. Bruk en spiseskje deig og form til kuler du trykker ut til en flat kjes.

Sett 9-12 kaker (avhenge av hvor store /små du vil ha de) på et brett med bakepapir. Lag litt plass imellom da de kan flyte litt ut i ovnen.

Stek kjeksene ved 180 grader i 12-15 min til de er gyllenbrune. Avkjøles på rist.

Kok opp vann i en kjele og smelt sjokoladen . Bruk en skje til å spre den over avkjølte kjeks.

Glutenfrie sjokolade peanøttkjeks
Glutenfrie sjokolade/peanøttkjeks
Glutenfrie sjokolade/peanøttkjeks. Cutness overload...:)
Glutenfrie sjokolade/peanøttkjeks. Cutness overload…:)
Glutenfrie sjokolade/peanøttkjeks
Glutenfrie sjokolade/peanøttkjeks
Glutenfrie sjokolade/peanøttkjeks
Glutenfrie sjokolade /peanuttsmørkjeks
Glutenfrie sjokolade/peanøttkjeks
Glutenfrie sjokolade/peanøttkjeks

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

Husk at du kan følge oss på Facebook/ Instagram og Snapchat @pappautengluten for daglige oppdateringer. Bruk gjerne #pappautengluten når du deler våre oppskrifter. Kanskje det blir nettopp ditt bilde vi regrammer:-)

#pappautengluten #kapersoliven #peanøtt #sjokolade #kjeks #glutenfri #aktiv #maraton #pappa #mamma #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matblogg #matbloggsentralen #godtno #allersglutenfritt #nrkmat #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #hoemade #glutenfree #food #celiac #peanut #peanutbutter #cookies #chocolate #fodd #foodlover #foodblogger 

8 Responses

  1. Kan du vær så snill skrive hvilket gf mel du har brukt? For meg som er helt ny i gamet synes jeg det er utrolig vanskelig å vite hva som egner seg best.

    1. Hei,

      Det spørsmålet får vi ofte, men vi er litt forsiktige med å “reklamere” for produsenter. I boken valgte vi bevisst å ikke nevne kun 1 produsent, men vi bruker ofte Semper i lys bakst og Helios i grov. Det skal sies at vi ofte får tilsendt vareprøver og bruker derfor det vi har tilgjengelig:)

    1. Oppbevares i en lufttett boks, holdbare i cirka en uke, sikkert mer. De varer sjeldent dagen ut her i huset:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.