Blog posts

Glutenfrie pizza-piroger

Glutenfrie pizza-piroger

Bakverk, Brød/gjærdeig, Helg, Matpakketips, Pizza, Uncategorized
glutenfrie pizza-piroger

Glutenfrie pizza-piroger er kanskje litt tidskrevende å lage, men jeg lover deg; det er verdt hvert eneste minutt. Disse er perfekte i matpakken, på reise  eller som turmat. Fyll de med favoritt-fyllet ditt og nyt!

Du trenger:

  • 2 dl creme fraishe/ yoghurt/ Kesam
  • 1 1/2 dl melk
  • 1 1/2 dl kokende vann
  • 1 pose tørrgjær
  • 100 gr jyttemel
  • 2 ss fiberhusk
  • 1 ss sukker
  • 100 gr smør
  • 450 gr Semper lys melblanding
  • 1 ts salt
  • 1 egg og 2 ss melk til pensling

Fyll:

  • 150 gr revet ost
  • 500 gr kjøttdeig
  • 1 /2 finhakket løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss friske urter etter smak
  • 2-3 ss tomatpurre
  • salt / pepper
  • smør til steking

Bland sammen creme fraishe, vann, smør og melk i en bakebolle. Tilsett fiberhusk og gjær å rør godt. La blandingen svelle i ett minutt. rør videre i noen minutter. Ha mel, salt, , sukker i en annen bakebolle og rør inn de våte ingrediensene. Røres godt i ett par minutter før du begynner å kna deigen. Tilsett gjerne mer mel eller væske ved behov. Deigen skal være smidig og lett å jobbe med.

Heves på ett lunt sted under ett kjøkkenhåndkle i 30 minutter.

I mellomtiden bruner du kjøttdeigen sammen med hvitløk , urter, løk og krydder i litt smør. Tilsett gjerne ekstra krydder for mer smak.

Del deigen i tre emner. Kjevle ut hver emne til cirka 2-3 mm tykkelse. Bruk en skål til å trykke ut sirkler. Bruk akkurat så stor eller liten skål du vil, men husk at det vil også avgjøre størrelsen på pirogene dine. Pensle med pisket egg rundt kanten.

Smør litt tomatpure på hver sirkel, og ha en skje kjøttdeig midt på den ene halvdelen og dryss litt revet ost over. Pensle med pisket egg/melk rundt kanten, og brett delen uten fyll over delen med fyll. Bruk en gaffel til å trykke kantene sammen.

La pirogene etterheve cirka 30 minutter. Pensle med egg og melk, og dryss gjerne litt havsalt over. Stekes på 200°C i ca 15 minutter.

Avkjøles på rist.

Stikk ut sirkler med en skål
Stikk ut sirkler med en skål
Pensle med pisket egg og melk rundt kanten, og brett delen uten fyll over delen med fyll.
Pensle med pisket egg og melk rundt kanten, og brett delen uten fyll over delen med fyll.
Bruk en gaffel til å trykke kantene sammen
Bruk en gaffel til å trykke kantene sammen
glutenfrie pizza-piroger
glutenfrie pizza-piroger
glutenfrie pizza-piroger
glutenfrie pizza-piroger
glutenfrie pizza-piroger

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #glutenfri #pizza #piroger #empanadas #mat #smak #bakeglede #fiberhusk #aktiv #matglad #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matblogg #kkmat #nrkmat #matbloggsentralen #godtno #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #bread #food #celiac

image_pdfPDFimage_printPRINT

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

10 Comments

  1. Tina M.B
    15/06/2018 at 12:06
    Reply

    Tusen takk for en fantastisk nettside for oss som har barn med cøliaki. Denne oppskriften var en innertier for både de med og uten diagnosen i fsmilien. Håper du fortsetter den gode jobben du gjør.

    Hilsen Tina.

    • Pappa uten gluten
      17/06/2018 at 12:27

      Tusen takk for en fantastisk tilbakemelding:) Vi fortseter så lenge dere gidder å lese:)

  2. Siri
    28/08/2018 at 20:19
    Reply

    Pirogene ble knallgode, også godkjent av min nydiagnostiserte 9 åring 🙂 Tusen takk for fine oppskrifter

    • Pappa uten gluten
      29/08/2018 at 09:30

      Herlig:) Takk for hyggelig tilbakemelding!! Hils den nydiganoserte og lykke til til dere:)

  3. Karoline
    31/08/2018 at 01:08
    Reply

    Betyr å dele deigen i tre emner at man deler deigen i tre like deler?
    Har ikke møtt på den termen før.
    Skal prøve oppskriften til helga

    • Pappa uten gluten
      31/08/2018 at 07:58

      Hei,
      Det stemmer:) Lykke til!

  4. Lilly
    02/12/2018 at 22:01
    Reply

    Hei!
    Er jyttemel å fås i matbutikker ? I så fall er det glutenfritt selvom det ikke står på posen at det er glutenfri mel?

    • Pappa uten gluten
      10/12/2018 at 16:03

      Hei,
      Jyttemel er glutenfritt, men det er viktig å alltid sjekke ingredienslisten om du er usikker. Alle allergener skal være uthevet.

  5. Frank
    02/01/2019 at 20:02
    Reply

    Takk for en flott oppskrift, de ble meget gode. Jyttemel ble byttet ut med Toro miks, da jeg i tillegg til å ha cøliaki har en nøtteallergi. Kjekt for de med nøtteallergi å vite at jyttemel inneholder bokhvete, som egentlig er en nøtt.

    • Pappa uten gluten
      06/01/2019 at 16:28

      Takk for godt tips og hyggelig melding!:)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *