Pappa uten gluten
Glutenfrie polarbrød
Glutenfrie polarbrød

Glutenfrie polarbrød

Glutenfrie polarbrød

Glutenfrie polarbrød er perfekt i matpakken, og i og med at du ikke får kjøpt dem i glutenfritt, må du bake dem selv. Det er heldigvis enkelt å lage gode, myke polarbrød, også i glutenfritt. Polarbrødene holder seg godt i matpakken. 

Vi har laget disse på grovt og fint mel, samt malte glutenfrie havregryn. Du kan også lage dem helt grove eller helt fine, men juster da eventuelt væskemengden. 

Disse brødene er utrolig enkle å lage og deigen er en drøm å jobbe med. Polarbrød kan fryses, og vi anbefaler tining i ovnen på 160 °C i 6–8 minutter for et nystekt resultat.  

Glutenfritt mel

Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Bruk da helst rene melkorter, og unngå å blande sammen alt for mange forskjellige melsorter. Du vil da få et bedre resultat. Glutenfrie polarbrød kan lagets på både grovt og fint mel, eller en blanding som her. Dersom deigen blir for kompakt, det kan skje ved bruk av et grovere mel, tilsetter du mer væske. Blir deigen alt for klissete, den kan helt fint være ganske klissete før heving, tilsetter du ekstra mel.

Holdbarhet

Vi fryser ofte baksten dersom det ikke skal brukes umiddelbart. Ved tining av brød i ovn på 160 C i 8-10 minutter vil du få et nystekt resultat. Dette er perfekt når du ønsker å bake  en eller flere dager i forveien. Dette gjelder det meste av glutenfri bakst og frys brød og annen bakst hele og unngå å skjære i de. 

Fremgangsmåte

 •  Porsjoner: 6–8 polarbrød 
 • Ovnstemperatur: 230 °C 
 • Tar litt tid å lage 

 

 • 50 g havregryn 
 • 220 g glutenfritt grovt mel, gjerne fra Pappa uten gluten (spar 20 g til utbaking) 
 • 100 g glutenfritt lyst mel, gjerne fra Pappa uten gluten 
 • 1 ts bakepulver 
 • 1 ts salt 
 • 25 g smør 
 • 1 ½ dl melk 
 • 1 ½ dl vann 
 • 1 pose tørrgjær 

 

 1. Kjør glutenfrie havregryn til mel i en blender. Ha det i en bakebolle sammen med resten av de tørre ingrediensene.  
 2. Smelt smøret, og bland det sammen med melken og vannet i en annen bakebolle. Væsken skal være lunken. Ha i gjæren, rør godt og la stå til det bobler.  
 3. Bland det våte med det tørre, og rør til du har en jevn og fin deig. Deigen kan godt være litt klissete før heving. Dekk med et kjøkkenhåndkle eller plastfolie og la deigen heve på et lunt sted i cirka 45 minutter.  
 4. Forvarm ovnen til 230 °C med et stekebrett i.  
 5. Ha deigen over på en melet overflate, og kjevle den ut til en tykk leiv. Bruk et glass eller en bolle i ønsket størrelse til å stikke ut brød. Legg dem over på et stekebrett dekket med bakeark og prikk hull med en gaffel. La brødene heve tildekket i 30 minutter.  
 6. Legg så mange brød du får plass til på det varme stekebrettet, og stek på midterste rille i cirka 5 minutter. Legg så på neste ladning. Avkjøl på rist. 
Glutenfrie polarbrød
Glutenfrie polarbrød
Glutenfrie polarbrød
Glutenfrie polarbrød

Dette innlegget er merket /annonse/ da vi bruker eget mel i oppskriften.

glutenfritt mel, pappa uten gluten
glutenfritt mel, pappa uten gluten

Vi i Pappa uten gluten har gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Bøkene våre finner du her:

Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka

Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka

Brødboka; Den store glutenfrie brødboka

Juleboka; Juleboka

#pappautengluten #glutenfri #glutenfrie #glutenfritt #mel #brød #polarbrød #utengluten #cøliaki #marathon #runner #glutenfree #food #bread #celiac #senzaglutine #nogluten

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.