Blog posts

Glutenfrie polarbrød

Glutenfrie polarbrød

Bakverk, Brød/gjærdeig, Matpakketips
glutenfrie polarbrød

Glutenfrie polarbrød er perfekt i matpakken. Sevastianos har spurt ved et par anledninger om de man kjøper i butikk finnes i glutenfritt . Vi har ikke funnet det så jeg har derfor lovet han å lage det.

Du trenger:

  • 700 g glutenfritt  mel. 450 g lyst mel, 200 g glutenfrie havregryn kjørt til "mel" og 50 gr Teff mel (jytte)
  • 1 -2 ss sukker
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ss fiberhusk
  • 6 dl væskeblanding  bestående av melk/ yoghurt/ vann. Du kan også bruke kesam/rømme
  • 1 ts salt
  • 50 g smeltet smør
  • 4 ss olivenolje

Deigen skal være elastisk og lett å jobbe med så bruk ev. mer væske/ mel ved behov.

Start med å ha 700 g mel, sukker, gjær og salt i en bakebolle. Varm forsiktig opp melk og smør og bland inn  yoghurt, olje og vann. Det skal være lunkent. Ha i fiberhusk å la det stå i cirka ett minutt.

Bland så de våte ingrediensene med de tørre å spe på med resten av melet. Elt deigen til du har en jevn, fin deig. Heves i minimum 1 time  på et lunt sted under et kjøkkenhåndkle.

Forvarm ovnen til 220 C

Kjevle ut deigen (ca 1 1/2 cm tykk) og bruk en bolle eller en stor kopp i ønsket størrelse til å stikke ut brødene (8-10 cm). Ligg de over på et stekebrett med bakeark og prikk hull med en spisepinne. Etterheves i ca 30 minutter.

Stekes på 220 C (over og undervarme) i 12-15 minutter. Avkjøl på rist.

 

Disse kan fint fryses og tas opp ved behov. Anbefaler oppvarming på svak varme i ovn (evt bruk en mikrobølgeovn. )

 

glutenfrie polarbrød
glutenfrie polarbrød
glutenfrie polarbrød
glutenfrie polarbrød
glutenfrie polarbrød

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

 

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #glutenfritt #polarbrød #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #godtfrabloggerne #allersglutenfritt #godtno #matbloggsentralen #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac #foodlover #foodblogger

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.

15 Comments

  1. Åsmund Wego
    07/09/2018 at 14:01
    Reply

    Semper har noe som heter “Fjällrundor” som ligner litt.

    • Pappa uten gluten
      09/09/2018 at 09:37

      tusen takk for tips!:)

  2. Eli K
    11/09/2018 at 18:34
    Reply

    Disse prøvde jeg første gang på SFO sist uke, ble knallgode!! Nå står deigen til heving her hjemme! -gleder meg til kvelds!

    • Pappa uten gluten
      12/09/2018 at 13:16

      Herlig tilbakemelding! Tusen takk:)

  3. Nysgjerrig person
    21/09/2018 at 20:29
    Reply

    Kan man bruke grovt mel istedenfor lyst?

    • Pappa uten gluten
      22/09/2018 at 10:10

      Jepp! Vi maler ofte havregyn til mel å bruker det:)

  4. Mari s.
    21/09/2018 at 20:37
    Reply

    Kan jeg bruke grovt mel?

  5. Silje
    21/10/2018 at 15:34
    Reply

    Hvis jeg baker de kvelden før, er de da gode i matpakken dagen etter? Eller anbefaler du og fryse de samme kveld og heller ta de opp på morgenen og varme de i micro/ovn før de smøres og legges i matpakken ?

    Dere har foresten en super blogg med mange gode oppskrifter! Vi testet ut scones forrige uke, og de ble spist opp på 1-2-3 🙂

    • Pappa uten gluten
      22/10/2018 at 09:56

      Tusen takk! De holder til dagen etter, men å fryse ned og varmes opp ved behov er nok likevel det beste da du får et “nybakt” resultat:)

  6. lisa hegseth
    27/02/2019 at 17:20
    Reply

    Sitter med disse til heving nå. Tenkte og lage pizzabunn av en del og legge ferdigstekt i fryseren også. Gleder meg til og prøce de☺

    • Pappa uten gluten
      27/02/2019 at 19:57

      Så bra! Håper det smaker:)

  7. Judith Reksten
    01/03/2019 at 01:05
    Reply

    Kan man bruke havremel istedenfor å «male» havregryn, eller blir deigen for «tung» da?

    • Pappa uten gluten
      01/03/2019 at 12:44

      Hei:) Du kan fint bruke det, men jeg ville brukt litt mindre mel. Ev. jobbet det sakte inn. Bedre at deigen er for løs enn for hard. Lykke til:)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *