Pappa uten gluten
glutenfrie potetlomper

Glutenfrie potetlomper

glutenfrie potetlomper

Påsken står snart for døren og en ting er helt sikkert; det skal grilles pølser.  Enten du er hjemme i påsken eller på skitur i fjellet kommer pølsene frem. Sevastianos har savnet lomper, men da de ofte bare smuldrer opp eller “brekker” har han gitt litt opp. Til i dag. Lompene ble helt fantastisk gode på smak og du kan faktisk ha de rundt en pølse uten at de brekker. En klar vinner! Påsken er reddet:)

Å lage de krever litt tid og tålmodighet, men det er det verdt. Lag de en dag du har litt god tid og du har lyst på noe godt. Husk at du også kan smøre de med smør, kanel og sukker og servere de sammen med morgenkaffen.

 

Du trenger:

  • 1 kg poteter
  • 1 1/2 ts salt
  • 3 dl glutenfritt mel. Jeg brukte en blanding av jytte teff og Toro lys i disse.

Kok poteter med skallet på. Når de er avkjølt skreller du potetene og moser de sammen med saltet. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin for å unge klumper. Ha i melet litt og litt da du skal unngå å få for mye mel i lompene. Når du har en fast fin masse setter du det en 1 t i kjøleskapet.

Lompene kan klappes ut med hendene (ikke for tykke), eller kjevles ut og stikkes ut til ønsket størrelse med et lokk. Du trenger litt ekstra mel til utbakingen, og børst bort løst mel før steking.

Lompene stekes i tørr stekepanne eller på en takke. Bruk middels varme. Lompene skal bli gjennomstekte uten å bli for brune. Hvis lompene “blåser” seg opp under steking prikker du i de med en gaffel

Legg lompene i et kjøkkenhåndkle etter hvert som de stekes.  Dampen gjør at lompene holder seg myke.

Oppbevares i plast i kjøleskap eller fryses rett etter steking. Ta ut ved behov.
Tips: Frys ned lomper med et bakepapir i mellom hver lompe slik at de ikke klistrer seg sammen.

glutenfrie potetlomper
glutenfrie potetlomper
glutenfrie potetlomper
glutenfrie potetlomper
glutenfrie potetlomper
glutenfrie potetlomper

Lykke til!

 

Pappa´n til Sevastianos

 

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #potetlompe #lompe #påske #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #ncf #matbloggsentralen #godtfrabloggerne #godtno #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #coking #homemade #glutenfree #food #celiac #foodlover #foodblogger

3 Responses

  1. Fantastisk gode lomperendelig fant jeg en oppskrift som smakte nydelig. Alle spiser de både de uten cøliaki og meg med…

  2. Hei! Jeg måtte bruke mye mere mel. Hva kommer det av? Kjempeklissete. Skal prøve å kjevle de ut nå..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokost pannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.