Nyhet - Besøk vår nettbutikk
her

Glutenfrie rundstykker

glutenfrie rundstykker
glutenfrie rundstykker

Få ting slår smaken eller lukten av nybakte varme rundstykker. Disse glutenfrie rundstykkene er luftige og nydelige på smak. Jeg tror ikke du kommer til å merke forskjell på disse og de som er laget med gluten. Spis de varme med godt smør og favorittpålegget ditt.

De er også perfekte i matpakken da de egner seg godt til frysing. Tin/ varm opp på 150 C i 6-8 minutter for et nybakt resultat.

Ingredienser( Denne oppskriften gir 6-8 rundstykker):

  • 400 g lyst glutenfritt mel
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker/ honning eller sirup
  • 1 pk tørrgjær
  • 100 g smør
  • 2 dl vann
  • 1 dl melk
  • 50 g yoghurt/ rømme eller kesam

+ 70-100 g mel til ubaking

+ 1 egg pisket med 2 ss melk til pensling

+ 20 g Valgfrie frø/kjerner/havregryn til topping

Tips: Vi har brukt flere forskjellige typer mel i denne oppskriften. Vi brukte opp det vi hadde av melrester i huset, så det er ingen grunn til ikke å teste denne oppskriften med ulike meltyper. Anbefaler likevel å bruke kun en type  lys melblanding om du er nybegynner.  Husk også at jo grovere mel, jo mer væske trenger du. Blir deigen for hard tilsetter du litt vann/melk og blir den for tynn/klissete tilsetter du litt mere mel. Det viktige er blandingsforholdet mellom vått og tørt så du kan bruke det du har tilgjengelig. Husk at det er bedre at deigen er klissete før heving enn for kompakt.

Start med å røre ut gjær, sukker eller honning/ sirup  i vannet. Når det bobler tilsetter du melk, smør og smeltet smør.  Rør godt. Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle og tilsett væskeblandingen. Rør godt og elt deigen til du har en jevn, fin deig.

La deigen heve under et kjøkkenhåndkle/plastfilm på et lunt sted i ca 1 time.

Trill ut rundstykker av deigen og pensle de med pisket egg og  melk. Strø over sesamfrø/ solsikkekjerner/ frø eller glutenfrie havregryn. La deigen etterheve i ca 30 minutter.

Stekes i forvarmet ovn på 200 C i cirka 15 minutter. Avkjøles på rist.

glutenfrie rundstykker

#pappautengluten #glutenfrie #rundstykker #aktiv #trening #familie #pappa #utengluten #denstoreglutenfriebakeboka #cøliaki #matbloggsentralen #godtno #marathon #runner #dad #glutenfree #food #bread #celiac #foodblogger

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos med cøliaki.