Nyhet - Besøk vår nettbutikk
her

Glutenfrie rundstykker på 1-2-3

glutenfrie rundstykker på 1-2-3
Glutenfrie enkle rundstykker på 1-2-3
glutenfrie rundstykker på 1-2-3

Mangler du glutenfritt brød til morgendagens matpakker? Fortvil ikke, denne deigen lager du på 1 - 2 - 3. Den må selvfølgelig heve en stund, men selve rundstykkene går det veldig fort å lage.

Du kan bytte ut 1,5 dl av vannet med melk om du ønsker det, og du kan gjerne bytte ut deler av det lyse melet med et grovere mel. Prøv deg frem med litt havregryn, frø / kjerner  og malte nøtter. Det viktige er blandingsforholdet mellom vått og tørt så du kan bruke det du har tilgjengelig. Blir deigen for hard tilsetter du litt vann/melk og blir den for tynn/klissete tilsetter du litt mer mel.

Du trenger:

  • 5 dl glutenfri lys melblanding.
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ss fiberhusk
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 2 ss olivenolje
  • 3,5 dl lunket vann

Start med å ha 1 ss fiberhusk i vannet. Fiberhusk blandet med vann gir en gele-aktig blanding, men det er akkurat sånn det skal være. Tilsett 2 ss olivenolje i blandingen. La det svelle i cirka 30 sekunder. Ev, kan du blande fiberhusk direkte i melet. Det gir litt mer elastisitet å blande den i væsken, men det går fint å ha den i melet også.

Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle å tilsett vann, olje og fiberhusk. Rør godt og elt deigen til du har en jevn, fin deig.

La deigen heve under et kjøkkenhåndkle på et lunt sted i ca 1 time.

Trill ut rundstykker av deigen og pensle de med et pisket egg. Strø over solsikkekjerner/ frø eller glutenfrie havregryn. La deigen etterheve i ca 30 minutter.

Stekes i forvarmet ovn på 200 C i cirka 15 minutter. Avkjøles på rist.

 

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #rundstykker #matpakke #matpakketips #glutenfri #melkefri #aktiv #matglad #pappa #utengluten #matblogg #matbloggsentralen #godtno #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #bread #celiac

glutenfrie rundstykker på 1-2-3
Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos med cøliaki.