Glutenfrie sandkaker med krem og jordbær

Glutenfrie sandkaker
Glutenfrie sandkaker
Glutenfrie sandkaker

Glutenfrie sandkaker hører ikke bare julen til. Disse imponerer på kakebordet året rundt. Sandkaker er enkle å lage, og med bær og krem blir det en stor favoritt for store og små. Deigen skal stå i kjøleskapet i minimum 4–5 timer, gjerne over natten, så den kan med fordel lages kvelden før bruk. Denne oppskriften gir cirka 25 sandkaker.

 

  • 100 g smør, romtemperert
  • 100 g melis
  • 1 egg
  • 80 g mandelmel
  • 220 g glutenfritt lyst mel
  • 1 dl pisket krem til fyll
  • Valgfrie bær til pynt

 

  1. Pisk sammen smør og melis.
  2. Tilsett egget og rør videre.
  3. Bland inn mel og mandelmel, rør til du har en jevn og fin deig. Dekk deigen med plastfilm og sett den i kjøleskapet over natten.
  4. Forvarm ovnen til 180 C
  5. Ta deigen ut av kjøleskapet og la den hvile på benken 15 minutter før bruk.
  6. Lag små kuler av deigen (cirka 23 g pr stk), og trykk deigen ut i formene (skal ikke pensles).
  7. Stek kakene midt i stekeovn i 12–15 minutter. Avkjøl kakene helt før de tas ut av formene.
  8. Fyll avkjølte sandkaker med pisket krem og pynt med valgfrie bær.

 

Glutenfrie sandkaker
Glutenfrie sandkaker

#pappautengluten #glutenfritt #glutenfrie #sandkaker #terter #17mai #aktiv #trening #familie #pappa #utengluten #cøliaki #godtno #denstoreglutenfriebakeboka #denstoreglutenfriekokeboka #marathon #runner #glutenfree #food #sweets #foodblogger #cookbooks #celiac

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Bestill Den store glutenfrie kokeboka her. Fri frakt og maks rabatt. Trykk her for å bestille