Pappa uten gluten
Glutenfrie sandkaker med Parmigiano Reggiano
Glutenfrie sandkaker med Parmigiano Reggiano

Glutenfrie sandkaker med Parmigiano Reggiano

/Annonse/Glutenfrie sandkaker med Parmigiano Reggiano

Glutenfrie sandkaker med Parmigiano Reggiano. Dette er perfekt å sette på tapasbordet, og det er både godt og veldig enkelt å lage. Sandkaker lages vanligvis søte, men det er ingenting i veien for at du kan lage de med salt fyll, som her.

Her har vi gått for en variant med Parmigiano Reggiano og basilikum i deigen, og fylt “skålene” med spekeskinke, ost og cherrytomater. Perfekt å servere gjestene med et glass i hånden. Du kan også fylle de med annet fyll.

Vi har et samarbeid med Parmigiano Reggiano og dette er et samarbeid vi både er glade for og stolte av! For et håndverk, for en kunst og for en prosess det er å lage denne osten!

Parmigiano Reggiano

I fjor var vi så heldige at vi fikk være med Parmigiano Reggiano Nordic på pressetur til Parma. Det ble en opplevelse vi aldri glemmer. Vi fikk til og med en omvisning hos en av de mange produsentene som får lov til å merke osten sin med stempelet i skorpen som gjør at du som kjøper den, vet at du har kjøpt en ekte Parmigiano Reggiano.

Parmigiano Reggiano er et beskyttet navn og på italiensk blir merkingen forkortet til DOP. Dette merket garanterer at osten er laget under bestemte krav.

Parmigiano Reggiano har en unik og ekstraordinær reise som har vart i tusen år og fortsetter til i dag på de samme stedene, med samme lidenskap og de samme ingrediensene.

Lagringen til Parmigiano Reggiano er en lang og viktig fase, hvor osten kvalitetsjekkes. Ostehjulet må lagres i minimum 12 måneder før det eventuelt får bære navnet Parmigiano Reggiano. På slutten av lagringstiden blir ostehjulene kontrollert av en representant fra konsortiet.

 

Ingredienser 18–20 sandkaker

Husk at du også kan legge hele cherrytomater, spekeskinke, oliven, Parmigiano Reggiano i biter, og basilikumblader i skålene. Som en bitteliten tapasskål. Eller tre ingrediensene på en tannpirker og legge den over skålen. Dette er også perfekt å servere som en forrett.

Deig:

  • 100 g kaldt smør
  • 30 g revet Parmigiano Reggiano
  • 1 egg
  • 200 glutenfritt lyst mel
  • 1/4 ts tørket basilikum

 

Fyll:

  • Spekeskinke
  • Cherry tomater, deles i 4
  • 3 ss frisk basilikum
  • 4–5 ss Parmigiano Reggiano i biter
  • 1 ss olivenolje

 

  1. Bland sammen alle ingrediensene til deigen. Rør godt til du har en jevn og fin deig. Dekk til deigen med plastfolie, og la den stå i kjøleskapet minimum en time..
  2. Forvarm ovnen til 180 °
  3. Ta deigen ut av kjøleskapet og la den den ligge på benken i 10 minutter før bruk.
  4. Bryt små biter av deigen (20–25 g) og trykk de ned i usmurte sandkakeformer til de dekker hele formen.
  5. Stek på nederste rille i 12–15 minutter. Avkjøl på rist.
  6. Bland sammen tomater, olivenolje og basilikumblader i en skål.
  7. Fordel fyllet i avkjølte sandkaker, topp med Parmigiano Reggianno og server.
Glutenfrie sandkaker med Parmigiano Reggiano
Glutenfrie sandkaker med Parmigiano Reggiano

 

Glutenfrie sandkaker med Parmigiano Reggiano
Glutenfrie sandkaker med Parmigiano Reggiano

 

Ønsker du å lese mer om Parmigiano Reggiano?

Her finner du informasjon om produktet, lagring, oppskrifter og mye mer;

https://www.parmigianoreggiano.com

 

Glutenfrie sandkaker med Parmigiano Reggiano
Glutenfrie sandkaker med Parmigiano Reggiano
Glutenfrie sandkaker med Parmigiano Reggiano
Glutenfrie sandkaker med Parmigiano Reggiano

 

 

 

 

 

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokost pannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.