Glutenfrie scones med fetaost og spinat

glutenfrie scones med feta og spinat
glutenfrie scones med feta og spinat

Scones kan du lage i mange varianter. Både salte og søte. Det beste med scones er at det er noe av det enkleste du kan lage, og i tillegg er det utrolig godt med nybakte scones. Hvis du synes det er litt vanskelig å bake glutenfritt skal du lage scones. Disse er perfekte i matpakken, til supper og salater eller som tilbehør til middagen og mye, mye mer.

Du trenger (8-12 stk);

  • 4 dl glutenfritt lyst mel. Vi brukte Semper
  • 2 ss fiberhusk
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 50 gr smør
  • 1 1/2 dl melk
  • 1 egg
  • 100 g fetaost
  • 50 g revet gulost
  • 100 g finhakket spinat
  • 3 ss olivenolje

Forvarm ovnen til 220 C.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Smelt smøret og bland det sammen med melk og egg. Bland inn det våte med det tørre og tilsett feta, gulost, olivenolje og spinat. Vend det forsiktig inn. Rør til du får en jevn fin deig. Spe på med melk eller mel om det behøves.

Form deigen til to eller tre runde "kaker" avhengig av hvor store du vil ha de.

Legg Sconesene på ett stekebrett med bakepapir. Sconesene skal være ca 2 cm høye. Bruk en kjøkkenkniv til å dele hver scones i 4 deler. Ikke skjær helt igjennom. Prikk hull med en gaffel og stek sconesene midt i ovnen i ca. 15-20 minutter til de er gylne.

Avkjøl på rist.

 

glutenfrie scones med feta og spinat
glutenfrie scones med feta og spinat
glutenfrie scones med feta og spinat
glutenfrie scones med feta og spinat

Lykke til!

#pappautengluten #denstoreglutenfriebakeboka #glutenfrie #scones #matpakke #aktiv #trening #pappa #utengluten #cøliaki # #godtno #marathon #running #daddy #glutenfree #food #celiac #foodblogger #vegetar

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
«Etter 15 år har endelig glutenfritt blitt enkelt å lage og kjempegodt.» – CecilieTrykk her for å se boka vår!