/Reklame/
Nybakte scones er perfekt til frokost og disse lager du på under 30 minutter. Scones er ikke bare godt til frokost, og de passer like godt til tapasbordet som til tilbehør til supper, pasta mm. De er selvfølgelig best nystekte , men disse kan du fint fryse og varme opp ved behov for et nystekt resultat.
Scones:
- 450 gr universalmiks Helios
- 2 dl lunket vann
- 3 dl valgfri melk
- 4 ss oliven/rapsolje
- 1 ss bakepulver
- 2 ss sukker/stevia
- 1 ts salt
Tips: du kan også tilsette et egg i deigen for en enda mer elastisk deig .
Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett melk, vann og olje og rør godt. Kna videre til du får en jevn fin deig. Spe på med vann eller mel om det behøves.
La deigen heve lunt dekket med plast i 30 minutter.
Form deigen til 2 runde “kaker”. Legg Sconesene på ett stekebrett med bakepapir. De skal være ca 2 cm høye. Bruk en kjøkkenkniv til å dele hver scones i 4 deler. Ikke skjær helt igjennom. Prikk hull med en gaffel, å stek sconesene midt i ovnen på 220 C i ca. 10 -15 minutter.
Avkjøl på rist .
Tips til servering: serveres varme med syltetøy og-/ eller brunost
For flere oppskrifter og tips til hvordan du kan bruke den nye serien med glutenfrie bakemikser fra Helios kan du sjekke ut helios.no
Husk at du kan følge både Helios og pappa uten gluten på Instagram for daglige oppdateringer.
Lykke til!
#pappautengluten #helios #samarbeid #aktiv #matglad #pappa # familie #utengluten #glutenfritt #kosthold #cøliaki