Pappa uten gluten
Glutenfrie scones

Glutenfrie scones

Glutenfrie scones

Glutenfrie scones må være noe av det enkleste jeg har laget av glutenfri bakst. Dette er gjort på under 30 minutter. Nybakte scones med syltetøy og en kopp te er en uslåelig kombinasjon. Perfekte i matpakken med litt ost på er de også.

Du trenger (12 stk);

  • 3 dl glutenfritt mel. Lyst eller grovt
  • 1 dl glutenfrie havregryn
  • 2 ss fiberhusk
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 50 gr smør
  • 1 1/2 dl melk
  • 1 egg

Tips: Kjør glutenfrie havregryn i en foodprocessor til “mel”.

Sett ovnen på 240 C.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene bortsett fra fiberhusk. Smelt smøret og bland det sammen med melk, egg og  fiberhusk. La det stå å svelle ett par minutter, før du har det i de tørre ingrediensene. Kna til du får en jevn fin deig. Spe på med melk eller mel om det behøves.

Form deigen til 3 runde “kaker”. Legg Sconesene på ett stekebrett med bakepapir. De skal være ca 2 cm høye. Bruk en kjøkkenkniv til å dele hver scones i 4 deler. Ikke skjær helt igjennom. Prikk hull med en gaffel, å stek sconesene midt i ovnen i ca. 10 minutter til de er gylne.

Avkjøl på rist å server dem nystekt med syltetøy og en kopp te.

glutenfrie scones
Glutenfrie scones
glutenfrie scones
glutenfrie scones
glutenfrie scones

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #scones #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #ncf #ncfu #matbloggsentralen #nrkmat #godtno #allersglutenfritt #glutenfri #mat #marathon #running #daddy #cooking #homeade #healthy #food #celiac

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokost pannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.