Pappa uten gluten
Glutenfrie scones

Glutenfrie scones

Glutenfrie scones

Glutenfrie scones må være noe av det enkleste jeg har laget av glutenfri bakst. Dette er gjort på under 30 minutter. Nybakte scones med syltetøy og en kopp te er en uslåelig kombinasjon. Perfekte i matpakken med litt ost på er de også.

Du trenger (12 stk);

 • 3 dl glutenfritt mel. Lyst eller grovt
 • 1 dl glutenfrie havregryn
 • 2 ss fiberhusk
 • 2 ts bakepulver
 • 1 ts salt
 • 50 gr smør
 • 1 1/2 dl melk
 • 1 egg

Tips: Kjør glutenfrie havregryn i en foodprocessor til “mel”.

Sett ovnen på 240 C.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene bortsett fra fiberhusk. Smelt smøret og bland det sammen med melk, egg og  fiberhusk. La det stå å svelle ett par minutter, før du har det i de tørre ingrediensene. Kna til du får en jevn fin deig. Spe på med melk eller mel om det behøves.

Form deigen til 3 runde “kaker”. Legg Sconesene på ett stekebrett med bakepapir. De skal være ca 2 cm høye. Bruk en kjøkkenkniv til å dele hver scones i 4 deler. Ikke skjær helt igjennom. Prikk hull med en gaffel, å stek sconesene midt i ovnen i ca. 10 minutter til de er gylne.

Avkjøl på rist å server dem nystekt med syltetøy og en kopp te.

glutenfrie scones
Glutenfrie scones
glutenfrie scones
glutenfrie scones
glutenfrie scones

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #scones #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #ncf #ncfu #matbloggsentralen #nrkmat #godtno #allersglutenfritt #glutenfri #mat #marathon #running #daddy #cooking #homeade #healthy #food #celiac

29 Responses

  1. Du kan bare ha det i med det tørre. Alt skal knas godt sammen:) Lykke til! Få høre hvordan de ble:)

   1. Dette ble en stor suksess på frokostbordet! Har prøvd meg på glutenfri scones et par ganger før, og da ble resultatet tørt og hardt. Disse ble myke og kjempegode:-)

 1. Hi from Minnesota! Have you tried making these vegan? I know it can be challenging to be gluten free, even more challenging animal products free…. I will try them vegan and let you know, if you are interested….Cheryl

  1. Hvordan best oppbevare dem sånn at de blir ferskest mulig til matpakke ? Fryser du dem, steker dem om morgenen, oppbevares i kjøleskap eller rom temperatur?

  1. Hei,
   Dessverre ikke forsøkt å fryse (blir alltid spist opp med en gang:-), men jeg vil tro at det går fint. Anbefaler sakte oppvarming/tining i ovnen på svak varme. Lykke til!

  1. For da får jeg lurt det i Sevastianos også:) Han tror nemlig at alt korn/ frø og kjerner er farlig:)

  1. Ikke forsøkt, bruker det i nesten alt, men du kan droppe det og forsøke med 1 skje bakepulver og evt et egg. Lykke til!

 2. Kan man bruke havremel istedenfor malt havregryn? Isåfall hvor mye havremel må man erstatte havregryn med?

 3. Hei, bakte disse til søndagsfrokosten (fra boken) og de så så fine ut men var helt rå i midten. Jeg brukte jyttemel fin og 1dl havremel, da måtte jeg legge til en del mer væske (brukte vann da jeg var tom for laktosefri melk) hva kan jeg ha gjort feil? Kunne ikke steke mer da de ble mørke og harde utenpå. Endte med å dele i to og “ettersteke”.

 4. Hei, kjempegode scones, med nydeleg fin smak av havre. Takk for oppskrifta frå Tordis

 5. Hei! Jeg erstattet fiberhusk med 2 ss chia frø siden jeg var tom for husk, det gikk fint. Lot dem ligge i melken mens jeg blandet resten, jeg kunne gjerne latt dem ligge enda litt lenger så de sveller opp mer. Men for en quick fix var det bra.

  Det sagt så synes jeg disse ble altfor salte. Jeg bakte sammen med et barn som hadde ansvar for å lese oppskriften og måle opp, så derfor rakk jeg ikke å stoppe henne fra å ta en hel teskje. Jeg bakte scones med hvetemel rett etterpå, og den oppskriften hadde 2 dl mer mel, men bare en kvart ts salt. Kanskje du kan vurdere å oppdatere oppskriften?

 6. Scones er en sikker klassiker! Jeg kuttet litt ned på saltet. En 1/2 ts var nok.
  Deler av melet kan også byttes ut med potetmos-rester, for å lage potetscones.

 7. Kjempegode! Mannen min kunne ikke tro at de var glutenfrie og barna digget dem.tusen takk for super og enkel oppskrift

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.