

Med sitroner i sesong har du en veldig god grunn til å lage disse nydelige kjeksene med en deilig smak av smør, sukker og sitron. De er enkle å lage og den eneste utfordringen er bare å lage nok. Disse blir nemlig veldig fort borte.
Strø gjerne et lag med melis over kjeksene før servering. Denne oppskriften gir cirka 30 kjeks.
- 165 g sukker
- 110 g romtemperert smør
- 1 egg
- Sitronskall fra 1 sitron
- 4 ss sitronjuice
- 1 ts vaniljesukker
- ½ ts bakepulver
- ¼ ts natron
- ¼ ts salt
- 250 g Lys melblanding- pappa uten gluten
- Forvarm oven til 175°
- Ha smør og sukker i en bakebolle og visp luftig. Tilsett egget, og rør videre. Ha så i sitronskall og sitronjuice. Rør det godt inn.
- Tilsett resten av ingrediensene. Rør til en jevn og fin deig.
- Dekk et stekebrett med bakeark, og bruk en liten skje til å lage små kuler av deigen og legg kjeksene på stekebrettet med god avstand imellom. Du trenger to stekebrett til alle kjeksene. La gjerne det ene brettet med kjeks stå kaldt mens du steker de andre kjeksene.
- Stekes i forvarmet ovn i cirka 12-15 min. Avkjøl på rist.




#pappautengluten #glutnfrie #sitron #amalfi #kjeks #glutenfritt #aktiv 3familie #pappa #utengluten #cøliaki #marathon #runner #glutenfree #lemon #biscuits #celiac