Glutenfrie skoleboller

nydelige lettlagde glutenfrie skoleboller
nydelige lettlagde glutenfrie skoleboller

Sevastianos har hatt lyst på glutenfrie skoleboller hele uken. Det begynte med at vi gikk forbi Narvesen hvor han alltid må inn for å kjøpe kakao. De hadde svære skilt som reklamerte for bakst til 10 kr utenfor. Han bråstoppet, så på oss med store øyne og sa; mamma og pappa, jeg savner skoleboller..!

Mer skulle det ikke til. I dag er det iskaldt ute og hva passer vel ikke bedre en skoleboller, film og kakao foran peisen?

Jeg har tatt utgangspunkt i en bolledeig vi er veldig fornøyd med. Deigen er super å jobbe med og det gir veldig fine skoleboller/boller eller kanelboller.

Du trenger;

  • 3 dl yoghurt / kesam eller rømme
  • 3 dl lunket vann
  • 2 ss fiberhusk
  • 100 gr smeltet smør
  • ca 500 gr lys glf melblanding. Ha eventuelt i mer mel om det trengs.
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts kardemomme (kan sløyfes)

Fyll:

  • Vaniljekrem (ferdig)

Topping:

  • melis
  • kokos

Bland sammen lunket vann, fiberhusk, kesam/rømme og smeltet smør. Fiberhusken kommer til å lage blandingen litt klumpete, men det er sånn det skal være. Ingen grunn til panikk:)

Ha mel, sukker og gjær i en bakebolle og vend inn de våte ingrediensene.  Kna  godt og sett deigen til heving i 30 minutter.
Trill ut deigen og del  bollene i like store emner. Legg bollene på ett bakepapir på stekeplaten, trykk de ned litt på liten med en skje og ha en ts vaniljekrem i hver bolle. Etterhev i ca 30 minutter.

Stek bollene i forvarmet stekeovn ( 225°C.) i ca 12-15 minutter til de er gylne.
Avkjøl på rist.

Pynt avkjølte skolebrød med melisglasur og dypp dem i en skål med kokos.

Vil du lage din egen vaniljekrem?

  • 1 stk vaniljestang eller litt vaniljesukker
  • 4 dl melk
  • 6 stk eggeplomme
  • 12 dl sukker
  • 1 ss maizena

Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med melk, eggeplommer, sukker og maisenna. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne. Pass på så den ikke koker. Avkjøl i kaldt vann, rør av og til.

glutenfrie skoleboller
glutenfrie skoleboller
Noen (les:meg) hadde kjøpt vaniljesaus og ikke vaniljekrem.... Gikk fint likevel:-)
Noen (les:meg) hadde kjøpt vaniljesaus og ikke vaniljekrem.... Gikk fint likevel:-)
nydelige lettlagde glutenfrie skoleboller
glutenfrie skoleboller
glutenfrie skoleboller
glutenfrie skoleboller

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #skoleboller #aktiv #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #godtno #allerglutenfritt #matblogg #matbloggsentralen #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #food #sweets #celiac #foodblogger #foodlover

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Hurra! Boken vår 'Den store glutenfrie bakeboka' kan endelig bestilles!Trykk her for å bestille