Nyhet - Besøk vår nettbutikk
her

Glutenfrie vafler på våffel-dagen

image

Den offisielle forklaringen på vaffeldagen er at vi i middelalderen feiret Vår frue (jomfru Maria) den 25. mars. Det var dagen da jomfru Maria fikk budskapet fra engelen Gabriel om at hun skulle føde Jesusbarnet akkurat ni måneder senere. Vår frues dag ble på svensk folkemunne til «Våffel-dagen», som etterhvert ble til Vaffel-dagen som den 25.mars feires over hele verden.

I dag startet jeg dagen 5:30 og i mangel av noe bedre å gjøre rørte jeg sammen en vaffelrøre til resten av gjengen våkner.

Glutenfrie vafler:

2 egg
1 dl sukker
100 g smeltet smør
2 dl Lett melk/ laktosefri
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
2 dl glutenfri lys melblanding

Pisk sammen egg og sukker. Smelt smøret og bland med melk før du har det i blandingen. Bland så de tørre ingrediensene og rør til du får en glatt og fin vaffelrøre.

Vaffelrøren skal stå å svelle i ca 15 minutter før du steker vaflene i et vaffeljern.

Glutenfrie vafler smaker best nystekte. Server med friske bær, syltetøy, rømme eller med brunost.

Du kan også bruke mindre sukker og ett grovere “mel” for ett alternativ til matpakken. Husk 1 ts salt. Fyll de med f.eks. salat, ost & skinke. Godt i matpakken eller på tur.

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos 😉

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #vafler #vaffeldagen #melk #matbloggsentralen #godtno #melk_no #nrkmat #cøliakiforeningen #cøliaki #ncf #ncfu #hjemmelaget #homemade #recipe #oppskrift

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos med cøliaki.