Glutenfrie zucchini fritters er kjempegodt og et perfekt alternativ til en kjøttfri dag. Vi spiser ofte vegetarretter rett og slett fordi det finnes så utrolig mange gode oppskrifter også uten kjøtt, kylling eller fisk. Det skal være enkelt og godt og velge vegetar et par ganger i uken. At det er godt for miljøet vårt også gjør valget om noen kjøttfrie dager i uken veldig enkelt.
Disse smaker kjempegodt med en salat og en tzatsiki til. Oppskrift på tzatsiki finner du her.
Ingredienser:
- 450 g revet zucchini
- 150 g fetaost
- 50 g revet parmesan
- 2-3 ss hakket dill og mynte
- 2 finhakkede vårløk
- Salt /pepper etter smak
- 80 g glutenfritt mel
- 2 egg
Solsikkeolje til steking
Riv zucchini og klem ut alt vannet. Legg revet zucchini over på et kjøkkenhåndkle for å få ut siste rest av vannet. Bland sammen alle ingrediensene i i bolle og rør godt til du får en jevn, fin masse. La røren stå i 30 minutter i kjøleskapet før steking. Bruk en spiseskje til å ta opp røren med. Stekes i olje på høy varme til frittersene har fått en gylden og fin farge på begge sider. Legg de over på et kjøkkenpapir for å fjerne overflødig olje.
Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
#denstoreglutenfriebakeboka #pappautengluten #glutenfri #gresk #zucchini #zucchinifritters #vegetar #aktiv #mat #familie #pappa #utengluten #cøliaki #marathon #runner #daddy #glutenfree #food #celiac #greek #cooking #greekfood #vegetarian #zensagluten