Nyhet - Besøk vår nettbutikk
her

Glutenfritt bananbrød med aprikos, valnøtter & rosiner

Glutenfritt bananbrød med aprikos, valnøtter & rosiner
Glutenfritt bananbrød med aprikos, valnøtter & rosiner
Glutenfritt bananbrød med aprikos, valnøtter & rosiner
Glutenfritt bananbrød med aprikos, valnøtter & rosiner
Glutenfritt bananbrød med aprikos, valnøtter & rosiner

Søte brød, som dette bananbrødet, er ikke uvanlig å spise til frokost flere steder i verden. Gjerne sammen med en kopp sterk kaffe. Tror ingen kommer til å skjønne at dette brødet er glutenfritt da det smaker helt likt som et vanlig. Ønsker du et søtere brød, tilsetter du mer sukker. 

Tips: Har du rester av søte brød kan du steke krutonger av de i litt smør og kanel, eller ev. steke de i ovn, og bruke de som topping på yoghurt og i kefir sammen med frukt og bær. Kjempegodt!

 

  • Porsjoner: 1 brød
  • Ovnstemperatur: 180 °C.
  • Middels rask å lage

 

  • 75 g smeltet smør
  • 50 g brunt sukker
  • 2 egg
  • 250 g glutenfritt lyst mel, gjerne fra Pappa uten gluten
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • ¼ ts salt
  • 40 g rosiner
  • 40 g hakket aprikos
  • 40 g hakende valnøtter
  • 3 bananer
  • 1 banan til topping

 

  1. Forvarm oven til 180 °
  2. Ha smeltet smør og brunt sukker i en bakebolle, rør godt. Tilsett eggene og rør videre. Ha i mel, natron, bakepulver og salt, bland alle ingredienser godt sammen. Tilsett rosiner, aprikos og valnøtter, rør godt. Mos 3 bananer med en gaffel og vend dem inn i røren.
  3. Ha bakepapir i en brødform og hell i røren. Del den siste bananen i to og legg den på toppen av brødet.
  4. Stek brødet i cirka 50 minutter. Avkjøl på rist.

 

 

#pappautengluten #bananbrød #glutenfri #glutenfritt #godtno #cøliaki #aktiv #pappa #utengluten #marathon #runner #glutenfree #food #bananabread #celiac

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos med cøliaki.