Pappa uten gluten
Barnevennlig glutenfritt fiberbrød med frø og kjerner

Glutenfritt brød med frø, kjerner og fiber

glutenfritt fiberbrød med frø

Få ting smaker så godt som nybakt brød. Dette glutenfrie brødet er i tillegg fullt av fiber , glf havregryn, linfrø og gresskarkjerner, så dette kan du trygt spise.  Jeg sliter litt med å få i Sevastianos nok frø og kjerner da han oppfører seg som om frø i brødet er livsfarlig… Derfor pleier jeg å kjøre det i en kjøkkenmaskin først slik at det blir til “mel”. Perfekt måte å lure inn ting han ellers ikke ville spist. Dagens #pappatips:)

Du trenger :

  • 1 ss gresskarkjerner
  • 1 ss solsikkekjerner
  • 1 ss sesamfrø
  • 2 ss linfrø
  • 1 dl glf havregryn
  • 450 gr fibermiks eller annen grovere melmiks
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 5 dl lunket vann
  • 2 ss fiberhusk

Bland vann og fiberhusk sammen. Rør godt og la svelle i 5 minutter. Kjør frø, kjerner og havregryn i en kjøkkenmaskin, og bland det sammen med 450 gr fibermiks og tørrgjær i en bakebolle. Tilsett vann og fiberhusk, bland godt og kna til du får en jevn, fin deig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin om du ønsker det. Sett deigen lunt til heving under ett kjøkkenhåndkle i 1 time.

Form brødet som du ønsker og snitt ett mønster i overflaten av brødet med en skarp kniv. Pensle med vann. Etterhev i ca 30 minutter.

Stekes på 200 C i ca 40 minutter.

 

glutenfritt fiberbrød med frø
Snitt mønster i overflaten før steking
Snitt mønster i overflaten før steking
pappautengluten.no

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfritt #brød #fiber # sunt #kosthold #hjemmelaget #mat #matfrabunnen #aktiv #matglad #matgal #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #godtno #matbloggsentralen #godtfrabloggerne #marathon #running #daddy #cooking #baking #homemade #glutenfree #food #celiac

13 Responses

  1. Hei!
    Hva skjer om jeg blander fiberhusken ilag med det tørre, uten at jeg blader det med vann å lar det svelle?

  2. Hej
    Synes det her brød ser super lækkert ud.
    Har prøvet og bage det, men dejen ville ikke hæve.

    1. Hei,
      Tusen takk! Har du fulgt oppskriften til punkt og prikke? ledig viktig at det følges nøyaktig ved glutenfri bakst. Ellers vanskelig å si hvorfor.. Lar du det heve lunt? Lunket væske? Kan være ovnen , prøv litt svakere varme.. Evnt tilsett 1 ts bakepulver i deigen. Håper det løser seg! Lykke til:-)

  3. Beste glutenfrie brødet jeg har bakt! Takk for super oppskrift, som alltid 🙂

  4. Hei!
    Dette er kanskje et dumt spørsmål, men hva menes med fibermiks? Er det bare en kombinasjon av ulike typer glf mel som f.eks rismel, bokhvete, kikertmel osv, eller er det noe spesifikt?

  5. Hei. Holder dette seg på benken noen dager, eller bør det fryses hvis ikke man får spist opp samme dagen? Smakte kjempe bra, til og med de her hjemme som tåler gluten elsket dette!

  6. Hei, tusen takk for oppskriften! Absolutt det beste glutenfritt bør jeg har spist

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.