Blog posts

Glutenfritt fiberbrød

Glutenfritt fiberbrød

Bakverk
glutenfritt fiberbrød

Dette brødet er proppfullt med fiber og dermed perfekt til ukens matpakker. Det holder seg i flere dager på benken og kan fint fryses for å tas opp ved behov. Anbefaler da å skjære det opp i skiver for det fryses.

 

Ingredienser:

  • 500 g fibermiks
  • 1 pk. tørrgjær
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 2 dl gresk yoghurt
  • 2 dl melk
  • 2 dl varmt vann
  • 100 g smør
  • 2 ss fiberhusk

Du kan fint bytte ut melk og smør med et melkefritt alternativ.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene bortsett fra fiberhusk i en bakebolle. Smelt smør og ha det i en annen bakebolle sammen med melk og vann. Rør godt. Rør inn  fiberhusken å la det stå i et halvt minutt før du blander det sammen med de tørre ingrediensene. Rør alt godt sammen å kna til du får en jevn fin deig. Bruk mer væske eller mel ved behov.

La deigen heve dekket med et kjøkkenhåndkle på et lunt sted i minimum 1 time.

Bak ut brødet på en melet kjøkkenbenk. Form etter ønske. Vi laget et rundt brød. Skjær et par snitt i brødet med en skarp kniv. Pensle med vann å strø over litt siktet mel. Etterhev i minst 30 minutter. Forvarm ovnen mens brødet etterhever.

Stekes på 180 °C i ca.40 minutter. Avkjøl på rist.

glutenfritt fiberbrød
glutenfritt fiberbrød

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #glutenfri #glutenfritt #fiberbrød #aktiv #matglad #maraton #pappa #familie #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.

4 Comments

  1. Alvilde
    18/01/2019 at 21:16
    Reply

    Hei! Regner med at fibermiks er ett type mel, hvilke meltype er det? Er det semper? Skal prøve dette brødet til mann og sønn med cøliaki!
    På forhånd takk for svar

    • Pappa uten gluten
      21/01/2019 at 17:25

      Hei,
      Vi har brukt fibermiks fra Semper i dette brødet. Lykke til!:)

  2. Siw V Flo
    22/02/2019 at 23:40
    Reply

    Endelig eit brød som virkelig falt i smak etter mye feilingBaka 2 ganger på 4 dager

    • Pappa uten gluten
      27/02/2019 at 19:59

      Herlig! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding!!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *