Pappa uten gluten
glutenfritt flerkornbrød fullt av frø og kjerner

Glutenfritt flerkornbrød

image

Endelig ett glutenfritt brød som smaker som ett vanlig brød! Dette brødet holder seg i flere dager og passer like godt i matpakken som til supper og salater.

Du trenger:

  • 6 dl kaldt vann
  • 1 pk tørr gjær
  • 50 gr mørk sirup
  • 160 gr bokhvetemel
  • 100 gr glutenfrie havregryn
  • 100 gr solsikkekjerner
  • 100 gr gresskarkjerner
  • 30 gr linfrø
  • 25 gr fiberhusk
  • 1 ts salt

Glutenfrie havregryn, gresskarkjerner og solsikkekjerner til pynt.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Tilsett oppløst gjær, vann og sirup og bland sammen til en glatt, litt løs, deig. Ha deigen i en smurt brødform, 1,5 l, og dryss over glf havregryn, gresskarkjerner og solsikkekjerner.

Dekk formen med plast eller ett kjøkkenhåndkle. La det heve i ca 1,5 t.

Stek brødet midt i ovnen på 175c i ca 75 min. Avkjøl på rist. La brødet stå noen timer før du skjærer i det. Gjerne til neste dag.

kilde: Allers Glutenfritt

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokost pannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.