Pappa uten gluten
Glutenfritt fransk landbrød
Glutenfritt fransk landbrød

Glutenfritt fransk landbrød

Glutenfritt fransk landbrød

Glutenfritt fransk landbrød. Dette glutenfrie franske landbrødet smaker akkurat som det brødet du får når du sitter på restaurant og kelneren kommer med godt brød og smør til før maten kommer. Du vet det brødet med knasende sprø skorpe og masse smør på. Savner du det brødet? Da skal du lage dette.

Glutenfritt fransk landbrød
Glutenfritt fransk landbrød

Glutenfritt mel

Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående.

Oppbevaring

Glutenfritt fransk landbrød kan fryses hele eller i skiver.  Vi anbefaler da at hele brød tines i ovnen på 160 °C i 6–8 minutter, for et nystekt resultat. Skiver kan varmes i et toastjern. Vi fryser ofte baksten dersom det ikke skal brukes umiddelbart. Ved tining av bakst i ovn vil du få et nystekt resultat. Dette er perfekt når du ønsker å bake  en eller flere dager i forveien. Dette gjelder det meste av glutenfri bakst, og frys brød eller annen bakst hele og unngå å skjære i de.

Elastisitet

I oppskriften på Glutenfritt fransk landbrød har vi brukt fiberhusk. Du kan tilsette fiberhusk eller psyllium rett i melet. Fiberhusk og psyllium gir litt bedre elastisitet i deigen, og ikke minst et høyere innhold av fiber i deigen, men det er absolutt ikke nødvendig for å lykkes med glutenfri deig. Drop det om du ikke har det tilgjengelig.

Nettbutikk

Vi har også en nettbutikk med en mengde glutenfrie varer. Se hele utvalget av glutenfrie produkter her.

Ingredienser

 • 600 g lyst mel
 • 1 pose tørrgjær
 • 2 ss fiberhusk
 • 6 dl lunket vann
 • 1 ss sirup
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts salt
 • 1/2 dl olivenolje

 

 1. Start med å ha 550 g mel, salt og bakepulver i en bakebolle. Mål opp vannet og bland i fiberhusk, gjær og sirup. Rør godt og la blandingen sta i 1/2- 1 minutt.  Bland så inn de våte ingrediensene i det tørre og rør godt. Rør inn resten av melet. Deigen kan godt være litt klissete når du setter den til heving.
 2. Heves dekket med plast i minimum 1 time.
 3. Ha deigen over på en melet overflate og kna godt. Tilsett litt ekstra mel om det trengs. Form til 2 runde brød. Skjær tre snitt i hvert brød og sikt over litt mel. Etterheves i 30 minutter.
 4. Stekes på 220 C i 30-35 minutter. Avkjøles på rist.

 

 

Glutenfritt fransk landbrød
Glutenfritt fransk landbrød
Glutenfritt fransk landbrød
Glutenfritt fransk landbrød
Glutenfritt fransk landbrød
Glutenfritt fransk landbrød
Glutenfritt fransk landbrød
Glutenfritt fransk landbrød
Glutenfritt fransk landbrød
Glutenfritt fransk landbrød

 

Vi har flere glutenfrie  produkter i nettbutikken vår- Se hele utvalget her.

 

*Dette innlegget er merket annonse da vi har brukt lenke til Pappa uten gluten´s eget mel  i oppskriften.

Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:

 

den store glutenfrie bakeboka
den store glutenfrie bakeboka

Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka

 

Den store glutenfrie kokeboka
Den store glutenfrie kokeboka

Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka

 

Den store glutenfrie brødboka
Den store glutenfrie brødboka

Brødboka; Den store glutenfrie brødboka

 

Den store glutenfrie julebakeboka
Den store glutenfrie julebakeboka

Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka

 

#pappautengluten #glutenfritt #fransk #landbrød  #glutenfri #aktiv #matglad #familie #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac #french #bread

24 Responses

 1. Åh, DET så godt ut – må prøves ut. Tusen takk for at du deler – gjærbakst og spesielt luftige, fine brød er kanskje det største savnet for en hveteallergisk 11-åring her i huset. Har du prøvd å fryse det? 🙂

 2. Halleluja!
  Dette brødet er det beste jeg har klart å bake, siden jeg begynte med glutenfri bakst.
  Det ble som du skrev; sprø skorpe, luftig og fint inni, hvilken glede å ENDELIG ha klart å bake et luftig glutenfritt brød!
  Jeg er i ekstase over det ferdige resultatet!
  Dette har vært en bra helg, først appelsinkaka og nå fransk landbrød!
  Tusen takk!!

  1. Dette ser flott ut, men kan jeg få vite hvilket mel so m blir brukt? Jeg er nybegynner med å bake glutenfritt . Hilsen Randi

 3. Går vilket ljust mjöl som helst? Ris, bovete, durra eller vad rekommenderar du? Har längtat efter ett sånt här bröd !!

  1. Vi har brukt Semper mix med veldig godt resultat i denne, men du kan fint bruke det du er best vandt med:) Lykke til!

 4. Juhu 🙂 Da står franskbrøda til etterheving… Super deig å jobbe med btw! Ser at du tidligere har sagt at du nesten alltid bruker varmluft -gjelder det nå også? Er jo litt temp-forskjell om en velger å bruke det ene eller det andre :))

  Regner kanskje ikke med at du rekker å svare meg før de skal i ovnen… Men la gå! Greit for andre å vite også… Takk for supre oppskrifter, du ligger an til Nobels gluten-fri pris ;))

 5. OMG – brødet ble ikke mindre enn fantastisk godt! Nå er jeg så mett at jeg tror jeg bikker over i sofaen. Tusen takk du flinke mann:)

  Stina-stappmett :))

  1. Tusen takk for god oppskrift. Herlig å kunne få til et lyst brød som egner seg godt til supper og slik!
   Brukte det jeg hadde av mel i hus en søndag formiddag, så da ble det 50/50 med blå Laila og Schär mix B.
   Ha en finfin mandag!

 6. Det beste glutenfrie brødet jeg har smakt i løpet av mine 12 år med cøliaki! Jeg har bakt dette brødet flere ganger nå, det blir like bra hver gang. Tusen takk!!

 7. Har du prøvd å lage dette brødet med grovt mel? Bakte dette nå og er det beste brødet jeg har smakt, men ønsker også et grovere alternativ.

 8. Hei,

  super oppskrift som jeg nå lager for andre gang. Imidlertid blir ikke brødene mine like store! Nå har de stått til heving nær dobbelt så lenge som det står i oppskriften. Jeg bruker lunkent vann og de står lunt til heving. Kan det være typen glutenfritt mel som utgjør forskjellen?

  Takk for innspill!

  1. Jeg fikk tips om å ha kokende vann i vaskekummen, og har det som skal heves på rist over, og det gikk kjempefort og hevet så bra! 🙂 Skal prøve denne nå i dag tenkte jeg og kommer til å heve slik! Går også an å sette en skål inni stekeovnen under steking for å få bra heving og «fuktighet» til brødet

 9. Knar du deigen for hånd eller i maskin? Tror du oppskriften egner seg for langtidsheving med mindre gjær?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.