Blog posts

Glutenfritt fransk landbrød

Glutenfritt fransk landbrød

Bakverk, Brød/gjærdeig

Dette glutenfrie franske landbrødet smaker akkurat som det brødet du får når du sitter på restaurant og kelneren kommer med godt brød og smør til før maten kommer. Du vet det brødet med knasende sprø skorpe og masse smør på. Savner du det brødet? Da skal du lage dette.

Ingredienser:

  • 600 g lyst mel
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ss fiberhusk
  • 6 dl lunket vann
  • 1 ss sirup
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1/2 dl olivenolje

Start med å ha 550 g mel, salt og bakepulver i en bakebolle. Mål opp vannet og bland i fiberhusk, gjær og sirup. Rør godt og la blandingen sta i 1/2- 1 minutt.  Bland så inn de våte ingrediensene i det tørre og rør godt. Rør inn resten av melet. Deigen kan godt være litt klissete når du setter den til heving.

Heves dekket med plast i minimum 1 time.

Ha deigen over på en melet overflate og kna godt. Tilsett litt ekstra mel om det trengs. Form til 2 runde brød. Skjær tre snitt i hvert brød og sikt over litt mel. Etterheves i 30 minutter.

Stekes på 220 C i 30-35 minutter.

Avkjøles på rist.

 

 

Glutenfritt fransk landbrød
Glutenfritt fransk landbrød
Glutenfritt fransk landbrød
Glutenfritt fransk landbrød
Glutenfritt fransk landbrød

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #glutenfritt #fransk #landbrød  #glutenfri #aktiv #matglad #familie #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac #french #bread

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.

15 Comments

  1. Bente
    21/02/2019 at 18:26
    Reply

    Åh, DET så godt ut – må prøves ut. Tusen takk for at du deler – gjærbakst og spesielt luftige, fine brød er kanskje det største savnet for en hveteallergisk 11-åring her i huset. Har du prøvd å fryse det? 🙂

    • Pappa uten gluten
      27/02/2019 at 19:59

      Går helt fint å fryse det! Tusen takk:)

  2. aj_tornsberg
    25/02/2019 at 01:50
    Reply

    Halleluja!
    Dette brødet er det beste jeg har klart å bake, siden jeg begynte med glutenfri bakst.
    Det ble som du skrev; sprø skorpe, luftig og fint inni, hvilken glede å ENDELIG ha klart å bake et luftig glutenfritt brød!
    Jeg er i ekstase over det ferdige resultatet!
    Dette har vært en bra helg, først appelsinkaka og nå fransk landbrød!
    Tusen takk!!

    • Pappa uten gluten
      27/02/2019 at 19:58

      Wohooooooo:) Tusen takk for fantastisk tilbakemelding!!

    • Randi
      08/04/2019 at 22:00

      Dette ser flott ut, men kan jeg få vite hvilket mel so m blir brukt? Jeg er nybegynner med å bake glutenfritt . Hilsen Randi

    • Pappa uten gluten
      25/04/2019 at 17:56

      Vi brukte Semper i denne oppskriften:)

  3. Randi
    08/03/2019 at 08:57
    Reply

    Helt fantastisk brød! Fortsatt ferskt etter 2 dager på benken.

    • Pappa uten gluten
      11/03/2019 at 13:59

      Herlig! Tusen takk:)

  4. Stina
    13/03/2019 at 14:05
    Reply

    Går vilket ljust mjöl som helst? Ris, bovete, durra eller vad rekommenderar du? Har längtat efter ett sånt här bröd !!

    • Pappa uten gluten
      13/03/2019 at 14:56

      Vi har brukt Semper mix med veldig godt resultat i denne, men du kan fint bruke det du er best vandt med:) Lykke til!

  5. Grethe
    20/03/2019 at 12:28
    Reply

    Juhu 🙂 Da står franskbrøda til etterheving… Super deig å jobbe med btw! Ser at du tidligere har sagt at du nesten alltid bruker varmluft -gjelder det nå også? Er jo litt temp-forskjell om en velger å bruke det ene eller det andre :))

    Regner kanskje ikke med at du rekker å svare meg før de skal i ovnen… Men la gå! Greit for andre å vite også… Takk for supre oppskrifter, du ligger an til Nobels gluten-fri pris ;))

  6. Grethe
    20/03/2019 at 13:40
    Reply

    OMG – brødet ble ikke mindre enn fantastisk godt! Nå er jeg så mett at jeg tror jeg bikker over i sofaen. Tusen takk du flinke mann:)

    Stina-stappmett :))

  7. Malin
    16/05/2019 at 12:43
    Reply

    Det beste glutenfrie brødet jeg har smakt i løpet av mine 12 år med cøliaki! Jeg har bakt dette brødet flere ganger nå, det blir like bra hver gang. Tusen takk!!

    • Pappa uten gluten
      19/05/2019 at 11:14

      Herlig!! Tusen takk for tilbakemelding.-)

  8. Kjersgi
    15/09/2019 at 15:18
    Reply

    Har du prøvd å lage dette brødet med grovt mel? Bakte dette nå og er det beste brødet jeg har smakt, men ønsker også et grovere alternativ.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *