Glutenfritt fransk landbrød

Glutenfritt fransk landbrød

Dette glutenfrie franske landbrødet smaker akkurat som det brødet du får når du sitter på restaurant og kelneren kommer med godt brød og smør til før maten kommer. Du vet det brødet med knasende sprø skorpe og masse smør på. Savner du det brødet? Da skal du lage dette.

Ingredienser:

  • 600 g lyst mel
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ss fiberhusk
  • 6 dl lunket vann
  • 1 ss sirup
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1/2 dl olivenolje

Start med å ha 550 g mel, salt og bakepulver i en bakebolle. Mål opp vannet og bland i fiberhusk, gjær og sirup. Rør godt og la blandingen sta i 1/2- 1 minutt.  Bland så inn de våte ingrediensene i det tørre og rør godt. Rør inn resten av melet. Deigen kan godt være litt klissete når du setter den til heving.

Heves dekket med plast i minimum 1 time.

Ha deigen over på en melet overflate og kna godt. Tilsett litt ekstra mel om det trengs. Form til 2 runde brød. Skjær tre snitt i hvert brød og sikt over litt mel. Etterheves i 30 minutter.

Stekes på 220 C i 30-35 minutter.

Avkjøles på rist.

 

 

Glutenfritt fransk landbrød
Glutenfritt fransk landbrød
Glutenfritt fransk landbrød
Glutenfritt fransk landbrød
Glutenfritt fransk landbrød

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #glutenfritt #fransk #landbrød  #glutenfri #aktiv #matglad #familie #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac #french #bread

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Hurra! Boken vår 'Den store glutenfrie bakeboka' kan endelig bestilles!Trykk her for å bestille