Blog posts

Glutenfritt grovbrød med mørk bakemiks fra Helios

Glutenfritt grovbrød med mørk bakemiks fra Helios

Bakverk, Brød/gjærdeig, Samarbeid

/reklame/

Vi har laget glutenfritt grovbrød med den mørke kakemiksen fra Helios, og resultatet ble SÅ bra. Dette brødet smaker helt fantstisk og det holder seg i flere dager på benken. Jeg har laget det flere ganger og det er ingen som tror meg når jeg sier at det er glutenfritt. Prøv det selv:)

Du trenger:

  • 6 dl kaldt vann
  • 1 pk tørr gjær
  • 50 gr Helios lønnesirup
  • 240 gr Helios mørk bakemiks
  • 100 gr glutenfrie havregryn
  • 100 gr Helios solsikkekjerner
  • 100 gr Helios gresskarkjerner
  • 30 gr Helios linfrø
  • 1 ts salt

Ekstra glutenfrie havregryn, gresskarkjerner og solsikkekjerner til pynt.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Tilsett gjær blandet ut i vann og sirup og bland sammen alle ingredensene til en jevn fin deig. Ha deigen i en brødform med bakepapir og dryss over glf havregryn, gresskarkjerner og solsikkekjerner.

Dekk formen med plast eller ett kjøkkenhåndkle. La det heve i minimum 1 t.

Stek brødet på 170 C i ca 70 minutter

 Avkjøl på rist.

 

glutenfritt grovbrød . grovmiks Helios
Pappa uten gluten / Helios
glutenfritt grovbrød . grovmiks Helios

Flere oppskrifter og tips til hvordan du kan bruke bakemiksene fra Helios finner du her.

 

Husk at du også kan følge oss på FB og Instagram for daglige oppdateringer - @helios og @pappautengluten

#pappautengluten #helios #glutenfritt #samarbeid #aktiv #matglad #pappa #familie #utengluten #cøliaki #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #glutenfree #foodblogger #celiac

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.

2 Comments

  1. Jorunn
    17/03/2019 at 18:14
    Reply

    Hei,
    Idag har jeg bakt det glutenfrie mørke brødet for første gang. Det smakte godt og var enkelt å lage. Det er et par ting jeg lurer på, derfor denne eposten.
    Jeg synes deigen ble veldig løs, måtte bruke en øse for å ta det opp i brødforma. Skal deigen være så tynn? Videre så datt brødet ned på midten da jeg skulle se på det etter 70 min. . Har du noen råd for å få det til å heve godt i stekingen?
    Vennlig hilsen Jorunn på Kongsberg

    • Pappa uten gluten
      18/03/2019 at 10:49

      Hei og takk for tilbakemelding! Vi har oppjustert melmengde med 80 g etter tilbakemeldinger på det. Beklager feil. Jeg har aldri hatt problemer med at det ikke hever, men viktig å bruke lunken væske og at det for heve som i oppskriften. Sjekk også temperaturen under steking. Det kan jo variere fra ovn til ovn. Fin dag videre:)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *