Pappa uten gluten
glutenfritt grovbrød . grovmiks Helios

Glutenfritt grovbrød med mørk bakemiks fra Helios

/reklame/

Vi har laget glutenfritt grovbrød med den mørke kakemiksen fra Helios, og resultatet ble SÅ bra. Dette brødet smaker helt fantstisk og det holder seg i flere dager på benken. Jeg har laget det flere ganger og det er ingen som tror meg når jeg sier at det er glutenfritt. Prøv det selv:)

Du trenger:

  • 5 dl kaldt vann
  • 1 pakke tørr gjær
  • 50 gr Helios lønnesirup
  • 300 gr Helios mørk bakemiks eller annet grovt mel
  • 150 gr glutenfrie havregryn
  • 100 gr Helios solsikkekjerner
  • 100 gr Helios gresskarkjerner
  • 30 gr Helios linfrø
  • 1 ts salt

Viktig å huske på at frø, kjerner og havregryn trekker til seg mye væske så røren skal være litt flytende.

Ekstra glutenfrie havregryn, gresskarkjerner og solsikkekjerner til pynt.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Tilsett gjær blandet ut i vann og sirup og bland sammen alle ingredensene til en jevn fin deig. Ha deigen i en brødform med bakepapir og dryss over glf havregryn, gresskarkjerner og solsikkekjerner.

Dekk formen med plast eller ett kjøkkenhåndkle. La det heve i minimum 1 t.

Stek brødet på 170 C i ca 70 minutter

 Avkjøl på rist.

 

glutenfritt grovbrød . grovmiks Helios Pappa uten gluten / Helios glutenfritt grovbrød . grovmiks Helios

Flere oppskrifter og tips til hvordan du kan bruke bakemiksene fra Helios finner du her.

 

Husk at du også kan følge oss på FB og Instagram for daglige oppdateringer – @helios og @pappautengluten

#pappautengluten #helios #glutenfritt #samarbeid #aktiv #matglad #pappa #familie #utengluten #cøliaki #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #glutenfree #foodblogger #celiac

8 Responses

  1. Hei,
    Idag har jeg bakt det glutenfrie mørke brødet for første gang. Det smakte godt og var enkelt å lage. Det er et par ting jeg lurer på, derfor denne eposten.
    Jeg synes deigen ble veldig løs, måtte bruke en øse for å ta det opp i brødforma. Skal deigen være så tynn? Videre så datt brødet ned på midten da jeg skulle se på det etter 70 min. . Har du noen råd for å få det til å heve godt i stekingen?
    Vennlig hilsen Jorunn på Kongsberg

    1. Hei og takk for tilbakemelding! Vi har oppjustert melmengde med 80 g etter tilbakemeldinger på det. Beklager feil. Jeg har aldri hatt problemer med at det ikke hever, men viktig å bruke lunken væske og at det for heve som i oppskriften. Sjekk også temperaturen under steking. Det kan jo variere fra ovn til ovn. Fin dag videre:)

      1. Med oppjustert melmengde er det da 330 gram eller er det ferdig oppjustert i oppskriften over? Altså 250 gram.

    2. Jeg er ikke fornøyd med bakeboken, ble veldig skuffer . Den fremstår som lettvint!
      Tydelig at man kaster seg på glutenfri-bølgen! Her er det penger å tjene!
      Hvemsom helst kan lage en bakebok so dette:
      Man tar bare en pose ferdig glutenfritt mel osv.
      fremstår som totalt mamget på kunnskaper om glutenfritt mel, hva og hvorfor!
      Hadde gledet meg til en seriøs beskrivelse av kornblandinger og egenskaper. De ferdige melblandingene er ofte bare luft og lite næring!
      SKJERP DERE! KOM MED EN SERIØS, GJENNOMARBEIDET GLUTENFRI KOKEBOK! !
      Ikke bare denne lettvinte! Er skikkelig skuffet!

      1. Hei Eli,

        Takk for din tilbakemelding om boken vår! Så synd den ikke falt i smak. Boken er ment å være enkel slik at alle kan mestre det å bake glutenfritt! Det er også det vi får mest tilbakemeldinger på, at folk er så glade for endelig å mestre det å bake glutenfritt! Vi valgte å ikke reklamere for en enkelt produsent i den boken da det finnes veldig mange gode produsenter av glutenfritt mel. Senere har vi produsert vårt eget mel, og bruker selvsagt det nå, men det utelukker ikke andre produsenter likevel.

        Som du ser foran i den boken er alle meltypene beskrevet, hvordan du kan øke næringsinnholdet i baksten, konsistens og bearbeiding på over 7 sider. Anbefaler alle å lese dette før de setter i gang.

        Vi har en sønn med cøliaki så her er det ingen som har «kastet seg på glutenfri bølgen for å tjene penger»! Tvert i mot har vi skrevet disse bøkene for å hjelpe andre i samme situasjon. Det er faktisk ganske liten fortjeneste opp mot innsatsen.

        Som sagt synd du ikke ble fornøyd med boken, men denne boken har fått veldig gode anmeldelser og tilbakemeldinger fra folk som har kjøpt den, media og ikke minst ernæringsfysiologer. Boken ble også anmeldt som årets bakebok av nrkmat. Faktisk første gang jeg hører den omtalt som lettvint

        Yiannis & Elisabeth

  2. Det står kaldt vann i oppskriften men nedenfor står det viktig å bruke lunken væske. .. i kommentaren.. what to do?

  3. Hei! Eg ser at oppskrifta her og på pakken er ulik. Noko som gjer meg litt forvirra. Men.. eg har prøvd med både kjølig og lunket vann, og dei har heva alt ifrå 1 time til 6 tima har prøvd å heve dei inni ovnen også, uten hell. eg får berre ikkje til å få dei til å heve uansett ka eg gjer.. har prøvd lite og lenge elting, men er ikkje store forskjellen. Eg har forstått at glutenfritt er vanskelig men.. eg e veldig glad i dette melet, så ønsker gjerne å få det til om du har tips. Ellers vil eg sei tusen takk for at du dele så mykje glutenfri mat! ♥️

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.