Dette glutenfrie landbrødet med sprø skorpe og sesamfrø er perfekt som tilbehør til supper, gryteretter eller til tapasbordet.
Det smaker veldig likt det lyse brødet du alltid kjøper på ferie i utlandet. Du vet det brødet som akkurat har kommet ut av ovnen i bakeriet,som har så sprø skorpe at det drysser og som smaker helt nydelig med ost og smør…
Ingredienser;
• 380 g lyst glutenfritt mel
• 1 pose tørrgjær
• 1 /4 ts natron
• 1/4 ts salt
• 1 ss hvitvinseddik
• 1 ss olivenolje
• 380 ml lunket vann
• 1ss melk til pensling
• 2 ss sesamfrø til topping
Rør ut gjøren i lunket vann. Når gjæren bobler tilsetter du eddik og olje. Rør godt. Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle og tilsett væsken mens du rører godt. Elt deigen godt på en melet overflate. Form et rundt brød og la det det heve tildekket et lunt sted i cirka 1 time ( dobbelt størrelse)
Pensle brødet og strø over sesamfrø.
Stekes i forvarmet ovn på 215 C i cirka 40 minutter.
Lykke til!
Bruk gjerne #pappautengluten eller @pappautengluten når du lager noe fra boken vår for #regram
#pappautengluten #denstoreglutemfriebakeboka #glutenfritt #landbrød #glutenfri #aktiv #matglad #familie #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac #bread #foodblogger
3 Responses
Hei, jeg kjøpte nettopp boken din og lurer på noe ang glutenfritt mel. Jeg kan ikke å bake glutenfritt (enda) så jeg har veldig lite greie på mel. Nå har jeg lest litt om de forskjellige sortene og ser at veskemengde og eksakte mål tydeligvis er viktig her. Det jeg lurer på er, lager du din egen melblanding ? I alle oppskriftene står det enten lyst eller grov blanding. Jeg syns de man kjøper ferdig er veldig dyre og jeg aner ikke hvor mye av hver melsort som blir rett. Viss du skal feks. ha 500g mel, slenger du bare sammen noen til du har rett vekt eller har du et eller annet blandeforhold til lyse og grove blandinger ? Jeg aner ikke helt hvordan jeg skal begynne 🙂
Hei, Vi bruuer veldig ofte Semper i lys bakst og Helios i grov. Glutenfritt mel er dessverre veldig dyrt..
Hei, får ikke melmengden til å stemme? Dette blir jo bare en tykk grøt.