Glutenfritt matpakkebrød
Glutenfritt matpakkebrød er perfekt for en travel hverdag! Det er enkelt å lage, holder seg saftig lenge og smaker fantastisk – både ferskt og etter noen dager i på benken.
✅ Enkel oppskrift – ingen kompliserte ingredienser
✅ Mykt og saftig – perfekt med favorittpålegget ditt!
✅ Holder seg godt – like digg dagen etter. Og dagen etter der igjen…
Tips: Skjær opp brødet i skiver og frys det ned – da har du alltid ferskt brød tilgjengelig!
Glutenfritt mel
Vi bruker kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Bruk da helst rene melkorter, og unngå å blande sammen alt for mange forskjellige melsorter. Du vil da få et bedre resultat. Dersom deigen blir for kompakt, det kan skje ved bruk av et grovere mel, tilsetter du mer væske.
Du får nå Pappa uten gluten grov melblanding hos alle landets Meny butikker!

Oppbevaring
Brødet kan selvsagt fint fryses, og da anbefaler vi at de tines i ovnen på 160 °C i 6–8 minutter, for et nystekt resultat. Vi fryser ofte baksten dersom det ikke skal brukes umiddelbart. Ved tining av bakst i ovn vil du få et nystekt resultat. Dette er perfekt når du ønsker å bake en eller flere dager i forveien. Dette gjelder det meste av glutenfri bakst, og frys brød og annen bakst hele og unngå å skjære i de.
Holdbarhet på benken
Dette holder seg godt flere dager på benken.
Nettbutikk
Vi har også en nettbutikk med en mengde glutenfrie varer. Se hele utvalget av glutenfrie produkter her.

Porsjoner: 1 brød Ovnstemperatur: 180 °C
- 400 g glutenfritt grovt mel, gjerne fra Pappa uten gluten
- ½ ts fint salt
- 10 g tørrgjær
- 3 dl lunkent vann
- 1 dl olivenolje
- 1 ss havregryn, frø eller kjærner til topping
1. Bland mel og salt i en bakebolle. Rør ut gjæren i vann og olivenolje, og la det stå til det bobler. Hell væsken over melblandingen, litt etter litt, og rør godt til du har en jevn og fin deig. Hell deigen over i en brødform dekket med bakeark. Dekk med et kjøkkenhåndkle og sett til heving i cirka 1 time.
2. Forvarm ovnen til 180 °C. Sett en ildfast form med vann i bunnen av ovnen. Den skal stå der under hele steketiden.
3. Spray med litt vann og ha over havregryn. Stekes i 40-45 minutter. Avkjøl på rist.
Vi i Pappa uten gluten har gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:

den store glutenfrie bakeboka
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka

Den store glutenfrie kokeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka

Den store glutenfrie brødboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka

Den store glutenfrie julebakeboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #glutenfri #bakst #glutenfritt #brød #grovbrød #utengluten #cøliaki #godtbrød #næringsrikt #sunt #marathon #runner #baking #cooking #glutenfree #food #celiac