Pappa uten gluten
glutenfritt mel, pappa uten gluten
glutenfritt mel, pappa uten gluten

Glutenfritt mel

glutenfritt mel

Glutenfritt mel

Å produsere eget glutenfritt mel sto på planen lenge før vi satte i gang. Egentlig sto det på planen helt siden bloggen startet opp.

Er det et spørsmål vi ofte får, så er det nettopp «hvilket mel bruker dere i oppskriftene deres?». Vi har aldri forsøkt å skjule hvilke meltyper vi bruker og har alltid svart på spørsmålet om hvilke meltyper vi bruker mest, men latt det være helt klart at du kan bruke det aller meste av lyse melblandinger i oppskriftene våre. Noen ganger må du justere med litt ekstra væske eller mel, men stort sett kan du bake med de fleste rene sortene.

Det er nemlig ikke sånn at det alltid skyldes melet om du ikke lykkes med glutenfri bakst. Noen ganger kan det rett og slett være så enkelt som at det, dessverre, er bare sånn det er med glutenfri bakst. Du har fjernet bindemiddelet i baksten din, og egentlig bør vi kanskje bare være takknemlige for at vi fortsatt kan bake tilnærmet like godt i glutenfritt. Men ønske om et eget mel har vært både drømmen og planen helt siden vi startet opp.  Vi ville produsere mel som er så tilnærmet «vanlig» som mulig, og vi håper, og synes selv at vi har klart det.

Vi sier absolutt ikke at du ikke kan bruke annet mel enn vårt i oppskriftene våre, men det er åpenbart veldig hyggelig hvis du vil bruke det. Begge meltypene, ett grovt og et fint, er uten melkeprotein og hvetestivelse. Nettopp fordi flere hadde etterlyst et mel som fungerer, uten å inneholde melk eller hvetestivelse.
.
Link til nettbutikken og produktene våre, finner du her.
. glutenfritt mel glutenfritt mel

Om baksten ikke blir helt likt som det du husker fra før diagnosen, så blir den i hvert fall tilnærmet lik. Og det er godt nok for oss!

 

Vil du ha flere oppskrifter og tips til glutenfri bakst, kan du sjekke ut den første boken vår Den store glutenfrie bakeboka , den har også fått over 170 (!!) anmeldelser du kan lese hvis du lurer på om boken er noe for deg eller ikke.

 

 

#pappautengluten #glutenfri #glutenfritt #mel #glutenfrittmel #baking #utengluten #cøliaki

Den store glutenfrie julebakeboka

Besøk vår nettbutikk

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokost pannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat